Hronika

[ Izvor: Mediji ]

21. 03. 2024. 15:21 1

CG policija uhapsila članove krimi grupe, potera za Srbinom

U velikoj akciji crnogorske policije uhapšeni su Vasilije B. (40) iz Podgorice i Radovan V. (38), dok su krivičnom prijavom obuhvaćeni Željko R. (32), Miloš M. (34), i državljanin Srbije Srđan V. (32) zbog sumnje da su bili pripadnici jednog crnogorskog klana koji je pripremao ubistva.

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalno policijsko odeljenje, sa Sektorom za borbu protiv organizovanog kriminala, lišilo je slobode V. B. i R. V. i protiv njih, kao i protiv Ž. R. M. M. i S. V, koji nisu dostupni državnim organima, podnelo je krivičnu prijavu zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo stvaranje kriminalne organizacije 2019. godine na Cetinju, radi izvršenja krivičnih dela ubistvo i teško ubistvo.

Prethodno je policija, kako se dodaje, izvršila i pretresanje njihovih stanova i drugih prostorija u Podgorici i Budvi i pronašla predmete koji mogu biti od značaja za postupak. U toku su saslušanja lica lišenih slobode kao osumnjičenih navodi se iz tužilaštva. Specijalno državno tužilaštvo je već, kako se dodaje, podiglo optužnicu pred Višim sudom u Podgorici protiv 10 osoba za koje postoji sumnja da su organizatori i članovi kriminalne organizacije. Iz crnogorske policije potvrđeno je da je grupa delovala na teritoriji Crne Gore.

Osumnjičeni Vasilije B. je, kako je potvrđeno, uhapšen na teritoriji Podgorice, dok su lisice Radovanu V. stavljene u Budvi. Preostala trojica osumnjičenih, među kojima je i državljanin Srbije Srđan V. su, kako se navodi, u bekstvu.

- Osumnjičeni S. V. je krajem 2020. godine lišen slobode u Podgorici i procesuiran, kada je kod istog pronađeno vatreno oruže (pištolj), u odnosu na koga su preduzete policijsko-tužilačke mere i radnje i osujećenje njegove namere u izvršenju teškog krivičnog dela, u odnosu na jednog člana suprotstavljene organizovane kriminalne grupe - navodi se u saopštenju crnogorske policije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati