Hronika

[ Izvor: N1 ]

12. 03. 2024. 12:17 1

Tužilaštvo u NS: Postupak protiv majke zbog zapuštanja dece

Pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Novom Sadu je u toku postupak preduzimanja određenih dokaznih radnji protiv osumnjičene A. M. iz Novog Sada, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila tri krivična dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, a po krivičnoj prijavi PU Novi Sad, saopštilo je to tužilaštvo.

Kako se navodi u saopštenju, u navedenom postupku, tužilaštvo će prikupiti sve relevantne dokaze radi provere osnovanosti navoda predmetne krivične prijave i utvrđivanja činjeničnog stanja, a u cilju donošenja pravilne i zakonite javnotužilačke odluke.

Nakon okončanja postupka, biće doneta javnotužilačka odluka blagovremeno i u skladu sa zakonom, o čemu će javnost biti obaveštena, dodaje se u saopštenju.

Podsećamo, Ani Mihaljici je u novembru prošle godine oduzeto troje maloletne dece od tri, šest i deset godina, zbog kako Centar za socijalni rad tvrdi, zanemarivanja dece u pogledu zdravlja, jer deca nisu vakcinisana u propisanom roku, zanemarivanja obrazovanja, opštih uslova života i jer su ostavljana bez roditeljskog nadzora.

Zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi, a na osnovu informacija iz medija da je troje maloletne dece oduzeto majci zbog zanemarivanja i potencijalnog nasilja u porodici i smešteno u prihvatilište za decu, pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Centra za socijalni rad u Novom Sadu.

Ispred zgrade suda u Novom Sadu juče je održan protest podrške Ani Mihaljici, majci koja tvrdi da joj je Centar za socijalni rad bespravno oduzeo troje dece.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati