Hronika

[ Izvor: Agencije ]

08. 03. 2024. 16:04 2

Novica Antić prekinuo štajk glađu

Presednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić prekinuo je štrajk glađu, koji je počeo prvog marta, od kad se nalazi u pritvorskoj jedinici okružnog zatvora u Novom Sadu, izjavili su FoNetu njegovi advokati.

Antić je štrajk glađu prekinuo posle dva razgovora sa zaštitnikom građana Zoranom Pašalićem.

Pašalić je rekao da je Antića obišao i sredu i četvrtak i da je posle ta dva susreta i razgovora on odlučio da prekine štrajk glađu.

Antića i generalnog sekretara Vojnog sindikata Predraga Jevtića tužilaštvo tereti za proneveru 18 miliona dinara sa računa sindikata.

Njih dvojica su sve optužbe negirali, tvrdeći da se radi o montiranom političkom procesu zbog aktivnosti sindikata i obelodanjivanja u javnosti da vrh Ministarstva odbrane i Generalštaba krše zakone, kao i zbog ukazivanja na zloupotrebe Vojnobezbednosne agencije.

Oni su bili uhapšeni, pa pušteni, jer je sudija za prethodni postpak Višeg suda u Novom Sadu odbio zahtev tužilaštva da im odredi pritvor, da bi potom po odluci vanraspravnog veća ponovo bili uhapšeni i određen im je pritvor do 30 dana.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati