Hronika

D. Lj.

28. 02. 2024. 17:15 1

BELIVUKOV PLAĆENIK Giba iskusni atentaror

U BiH su prošle godine sumnjali da je Dušan Jovanović stigao u Sarajevo da likvidira inspektora koji je istraživao slučaj ubistva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. Giba je navodno od izvesnih osoba za to dobio 15.000 evra, odnosno 30.000 maraka, od čega je 10.000 evra ostavio supruzi, a pet je poneo u Sarajevo.

Dušan Jovanović Giba je upućenima u kriminalna dešavanja u Srbiji poznat kao saradnik Belivukovog klana, ali i vračarske kriminalne grupe. On je jedna od osoba protiv koje će biti podneta krivična prijava nakon akcije "Vertikala", zbog ubistava "škaljaraca" u Grčkoj.

Bojan Hrvatin, svedok - saradnik je u postupku koji se pred beogradskim Specijalnim sudom vodi protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, je javno govorio o ubistvu visokopozicioniranih pripadnika škaljarskog klana, Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu 2020. godine, i otkrio je imena egzekutora. Po svedočenju Hrvatina, Miljković mu je rekao da je Dušan Jovanović jedan od egzekutora Kožara i Hadžića. Na Skaju je Jovanović imao nadimak Dom. Dušan Jovanović Giba pominjan je na suđenju protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kao osoba bliska Darku Šariću.

Inače, stariji brat sada uhapšenog Dušana Jovanovića Gibe, Vuk Jovanović, teško je ranjen pre dve godine na Karaburmi. Posle samog ranjavanja Vuka Jovanovića, policija je kao opciju računala i to da je on upucan kao upozorenje bratu Dušanu zbog njegovih poslova.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati