Hronika

[ Izvor: Mediji ]

23. 02. 2024. 15:38 3

Miljanu Hofmanu 10 meseci zatvora: Mučio konobara

Miljan Vidović, poznatiji kao Hofman, osuđen je ovog petka u Osnovnom sudu u Rumi na 10 meseci zatvora zbog zlostavljanja i mučenja. U kaznu će mu, kako je saopštio sudija, biti uračunato i vreme provedeno u pritvoru, u kom je četiri meseca.

Inače, pre izricanja presude, u sudnici su saslušani svedoci i oštećeni.

- Svi su izjavili da je snimak bio šala i da je sve bilo dogovoreno pre nego što je on sačinjen, kao i da to nije ceo snimak već je on sečen - kaže izvor Kurira.

Kako navodi, odbrana je posle njihovog saslušanja zatražila da Miljan Hofman bude oslobođen i pušten na slobodu.

- Sudija je u obrazloženju presude navela da smatra da je on učinio krivično delo i izrekla mu kaznu, a o tome da li će ostati u pritvoru ili će drugostepenu odluku čekati na slobodi, biće odlučeno naknadno - navodi sagovornik.

Na prethodnom suđenju, podsetimo, Vidović je izneo svoju odbranu u kojoj je naveo da nije kriv

Miljanu Hofmanu se, podsetimo, sudilo zbog sumnje da je maltretirao i šamarao konobara jednog restorana u Irigu. Na snimku se vidi kako se okrivljeni oštećenom unosi u lice i obraća mu se neprijatnim tonom, a u jednom trenutku ga grize za obraz i hvata ga za lice. U tom trenutku njih dvojcia su okružena momcima, koji su u društvu Vidovića.

- Ja sam već četiri meseca u zatvoru zbog šale i nisam sa svojim ćerkama i porodicom. Ovo je jedna neslana šala zbog koje sva ova četiri meseca nisam sa porodicom. Oštećenog poznajem iz restorana, bio sam tamo tog dana. Dogovorili smo se da snimimo skeč, sve je bila gluma, ništa nije bilo stvarno. Prethodno smo se o tome dogovorili. Snimak je isečen, nijednom ga nisam udario, pipnuo sam ga samo za potrebe snimka, ali ga nisam ugrozio - rekao je Vidović za sudskom govornicom, iznoseći odbranu.

Podsetimo, Miljan i njegov brat Ljuban Vidović, poznatiji kao braća Hofman uhapšeni su u akciji policije u jednom tržnom centru u Beogradu 10. novembra prošle godine. Međutim, tokom istrage utvrđeno je da nema dovoljno dokaza za podizanje optužnice protiv njegovog brata i odustalo se od njegovog krivičnog gonjenja, pa je on pušten na slobodu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati