Hronika

[ Izvor: Nova.rs ]

12. 02. 2024. 18:44 8

Vučićevi kumići imaju nekoliko firmi na svoje ime, preko jedne sarađuju sa Telekomom

Braća Panić, Uroš (26) i Miloš (24), sinovi kuma predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji se terete za posredovanje u prostituciji, imaju u Srbiji nekoliko biznisa. Prema podacima Agencije za privredne registre, Uroš Panić vlasnik je firme registrovane za konsultantske aktivnosti, dok je njegov brat Miloš vlasnik firme "Panoptik" koja u svom portfoliju navodi saradnju sa Telekomom Srbije. Inače, braća za kojima je u Srbiji raspisana potraga opušteno se provode u Zagrebu i svoju lokaciju ne kriju.

Uroš Panić nalazi se na čelu ogranka preduzeća "Petar Pan semlin" koje je u vlasništvu njegovog oca Petra Panića Pane, čoveka bliskog vlasti. Iako je firma registrovana za konsultantske aktivnosti, preduzeće ima četiri ogranka koja se bave različitim delatnostima: ugostiteljstvom, trgovinom metalnom robom, bojama i staklom, pa proizvodnjom predmeta od plastike za građevinarstvo. Tu je i javnosti već poznat biznis rent-a-kara.

Direktor ogranka pod nazivom "Rentakar semlin", registrovanog za iznajmljivanje i lizing automobila i lakih motornih vozila, jeste Uroš Panić, koji je javnosti postao poznat po slučaju "lamborgini".

Podsetimo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova zaplenili su ovaj automobil posle snimka na kom se vidi Uroš Panić kako bahatom i divljom vožnjom ulicama Beograda u "lamborginiju" izaziva policajce da ga zaustave.

- Neka dođu s ortacima da me jure, evo Cara Dušana, Dorćol, neka dođu da im pokažem šta je beogradski fantom - rekao je Panić.

Epilog ove priče je da je policija umesto njega uhapsila "lamborgini".

Takođe, krajem septembra 2020. godine policija je zaustavila "audi" na Novom Beogradu. Vozio ga je Stefan Savić, ali on nije bio njegov vlasnik. To je, prema Savićevim rečima, bio Uroš Panić. Kada mu je policija rekla da je auto u prekršaju, Savić je pozvao Panića koji je onda došao na lice mesta.

Policajci su mu objasnili da je vozilo neispravno i da moraju da ga oduzmu, zbog čega je Panić počeo da im preti.

- Ja sam Vučićev kum, smeniću te, naći ću ti novo radno mesto, skinuću ti uniformu, nećeš je nositi, ići ćeš na raport kod Stanića (tadašnji načelnik beogradske policije Milan Stanić) - navodi se u prijavi.

Zbog toga je policija protiv njega ubrzo podnela prekršajnu prijavu. Od tada pa do septembra 2022. Panić se nijednom nije pojavio na sudu.

Uroš Panić zaposlen je i kao direktor u "Semlin Adventure Investment", firmi koja se bavi nekretninama, a u kojoj je u većinski vlasnik njegov otac Petar. Pored toga, zastupnik je ogranka koji se bavi iznajmljivanjem automobila u još jednoj porodičnoj firmi "Petar Pan Semlin". Sudiji je u decembru prošle godine rekao da mesečno zarađuje 60.000 dinara.

Na njegovom Tik Tok nalogu prati ga na desetine hiljada pratilaca, a tu često kači snimke brze vožnje u luksuznim automobilima.

U međuvremenu, u januaru 2021. Panić je ušao u raspravu sa, kako policija tvrdi, poznanikom i udario ga pesnicom u glavu. Prilikom privođenja je, prema prijavi, opsovao policajce. Uz niz uvreda i njima je pretio da će "ostati bez posla" kao i da će im "skinuti uniformu".

U tom slučaju se pred sudijom pojavio jednom, nepunih mesec dana pred zastaru postupka, kada je sve priznao.

Uprkos tome, sudija nije donela presudu. I taj slučaj je zastareo.

Partnerstvo sa Telekomom

S druge strane, njegov dve godine mlađi brat Miloš Panić suvlasnik je preduzeća "Panoptik" koje je, prema navodima same firme - partner Telekoma Srbije.

Podaci Agencije za privredne registre pokazuju da su suvlasnici preduzeća Panoptik d.o.o. vršnjaci Miloš Panić i Sara Obradović. Firma je registrovana za postavljanje električnih instalacija.

Panoptik je partner Telekoma Srbija, a ova saradnja je, prema podacima sa fejsbuk stranice firme - u oblasti uvođenja optičke mreže.

Panoptik je u više navrata objavljivao i oglase za zapošljavanje, tražeći tehničare za "implementaciju pasivne optičke mreže".

MUP raspisao potragu za Panićima, a oni se "provode" u Zagrebu

Podsetimo, Panići su već danima u bekstvu, a do pre dva dana nije se znalo u koju su zemlju pobegli. Ipak, zahvaljujući slikama i snimcima iz noćnog provoda, otkriveno je da su neposredno pre akcije hapšenja napustili Srbiju i otišli u Hrvatsku.

Prema dosadašnjim informacijama, Panići se kriju u Zagrebu, a nije poznato da li je srpska policija o tome obaveštena.

Takođe, nije poznato ni da li je hrvatska policija obaveštena o potrazi za Panićima. Portal Nova.rs uputio je pitanja i srpskoj i hrvatskoj policiji kako bi proverili te informacije, međutim, do objavljivanja teksta odgovori nisu stigli.

Interesantno je i da su braća Panić Srbiju napustili samo nekoliko sati pre akcije hapšenja.

Zgodne maserke, "saloni" u Zemunu i na Novom Beogradu

Inače, braća Panić su zajedno sa dvoje uhapšenih, Vukom Stankovićem i Sonjom L, organizovali prostituciju, tako što su na različitim internet stranicama objavili oglas u kome se navodi da mlade i zgodne maserke pružaju usluge senzualne masaže za muškarce po ceni od 3.500 dinara do 10.000 dinara, ostavljajući nekoliko kontakt telefona na koja su se javljale oštećene i osumnjičena Sonja L. i na taj način se dogovarale sa klijentima na koju adresu da dođu.

Osumnjičeni Stanković je napravio nalog na društvenoj mreži Instagram koji je bio javan i na kojem je postavio oglas da zbog povećanog obima posla nudi posao maserke, navodeći da je dnevna zarada 100 evra, a takođe je napravio i internet sajt preko kojeg je nudio usluge tantričke masaže.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati