Hronika

[ Izvor: N1 ]

22. 01. 2024. 16:18 16

Stanikina porodica OČAJNA: Ta dva minuta nema, nećemo videti snimak jer je BAČEN

Tačno pet godina od nesreće na naplatnoj rampi kod Doljevca biće 31. januara. Tada se automobil Koridora Srbije velikom brzinom zabio u auto u kome je na licu mesta stradala Stanika Gligorijević. Njena sestra Mirjana Aleksić je teško povređena, a automobil u kojem su bili vozio je Stanikin zet Srđan Aleksić. Oboje smatraju da ključna dva minuta snimka nesreće, koja su nestala, nikada neće biti objavljena.

To misli i Stanikin sin Aleksandar Gligorijević, koji kaže da bi se, da je neko drugi ko nije na vlasti napravio udes, znalo sve tačno šta se desilo, aludirajući na tadašnjeg direktora Koridora Srbije, koji je tvrdio da je u trenutku nesreće spavao na zadnjem sedištu, a za volanom je bio njegov vozač Dejan Stanojević.

Pre i posle prvog ročišta glavna tema je bio sporni snimak, koga je jedino video predsednik Aleksandar Vučić, ali ne i prisutni na ročištu. Vučić je tada naveo da je snimak "užasan", obećavši građanima da će imati prilike da vide kompletan snimak, što bi trebalo da dokaže da Babić, koji je takođe teško povređen u nesreći, nije bio za volanom.

- Video je predsednik snimak, samo mi koji je trebalo da vidimo - nismo, nisu ni advokati. Ništa ne možemo, nema dva minuta, pa nema… Ta dva minuta mislim da nikad neće biti pronađeni - priča za N1 Aleksandar Gligorijević.

Ocenjuje da u državi "ne radi niko svoj posao, taj snimak je trebalo da gleda sud, kakve veze predsednik ima uopšte".

- Kad je bio kod dece moje sestre, Vučić je rekao da je snimak stravičan i grozan, te snimke ne mogu da pogledaju deca, rekao je da su ti snimci kod njega, a posle je rekao da ih ne poseduje, ja želim da vidim te snimke. Ja mislim da bi sud sudio kako treba kad bi video ta dva minuta - poručuje Mirjana Aleksić.

- Neće uopšte da prikažu snimak, nikad, mi ga nikad nećemo videti, zato što je on bačen - dodaje rezignirano Stanikina sestra.

Stanikin zet Srđan Aleksić priseća se trenutaka neposredno posle nesreće i navodi da je bio svestan za volanom.

- Svastika je poginula, sedela je na zadnjem sedištu, a supruga je bila u nesvesnom stanju, bili smo 20 minuta u kolima i tek tad su nas izvukli i stavili u sanitet, još 20 minuta smo čekali vozača koji je vozio da uđe u sanitet, kad je ušao taj čovek (Dejan Stanojević), nije imao nikakve posledice… On je izgledao sasvim normalno, nije imao nikakvu povredu, telefonirao je, ulazio i izlazio iz saniteta - rekao je Srđan Aleksić.

- Kad je Dejan Stanojević ušao u sanitet, Srđan je pitao doktorku šta se čeka, a ona je rekla "čekamo navodno ovoga što vas je udario" - priča Mirjana Aleksić.

Srđan Aleksić kaže da je automobil u kojem je bio Babić odmah uklonjen u nepoznatom pravcu, i da nije odrađen ni vanredni tehnički pregled, dok su njihova kola ostala do popodne tu, i onda ih je Auto-moto savez pomerio, "i morali smo da platimo 11.500 dinara što nam je auto pomeren", a posle su ga prodali za 200 evra.

Na pitanje da li se zaboravilo na nesreću u kojoj je poginula njegova majka, Aleksandar Gligorijević smatra da se zaboravilo, "a sigurno će se zaboraviti i na to da nije bilo ta dva minuta".

Dva minuta snimka sa naplatne rampe u Doljevcu zastariće nakon 31. januara ulkoliko do tada tužilaštvo ili policija ne pokrenu bilo koju pravnu radnju koja se odnosi na njih.

I presuda kojom je na kaznu zatvora od četiri i po godine osuđen vozač Zorana Babića donesena je bez uvida u celokupan snimak sa svih kamera na naplatnoj rampi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati