Hronika

Direktno.rs

20. 01. 2024. 18:15 3

Zaplenjeno 150 kg marihuane u Preševu (FOTO)

Policija je u saradnji sa pripadnicima carine na graničnom prelazu u Preševu zaplenila 150,8 kilograma marihuane i uhapsila Z. J. (31) zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Policija je na Graničnom prelazu Preševo, na ulazu u zemlju, pregledom teretnog motornog vozila kojim je upravljao osumnjičeni, u prikolici pronašla 12 torbi sa marihuanom, saopštio je MUP.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Vranju.

Ovo je druga velika zaplena marihuane tokom ove subote, ubrzo nakon akcije na Graničnom prelazu Gradina u kojoj je zaplenjeno 135 kilograma ove droge.

Tim povodom, kako navodi MUP, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić poručio je da su "ove akcije najbolji pokazatelj odlučnog rada srpske policije koja je uspešno presekla lanac krijumčarenja narkotika i tako sprečila dalju prodaju droge".

- Zaplena više od 285 kilograma marihuane odličan je rezultat naše granične policije i dokaz njenog predanog i istrajnog rada u borbi protiv trgovine narkoticima. Ove zaplene su rezultat pojačanih aktivnosti policijskih službenika Uprave granične policije na suzbijanju prekograničnog kriminala i ujedno pokazatelj beskompromisne borbe naše policije protiv narko-dilera. Čestitam pripadnicima Uprave granične policije MUP-a na odlično obavljenom poslu - poručio je ministar Gašić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati