Hronika

D. Ljutić

09. 01. 2024. 07:00 14

Ljudi za prljave poslove SNS

SNS je verovatno najefikasnija stranačka meritokratija koja je napravljena u istoriji srpskog društva, u smislu rada za stranku, njene interese i njeno održanje na vlasti. Tu se dosta dobro nagrađuje svako ko da doprinos, bilo na lokalu, bilo na nacionalnom nivou, za ostanak i održanje stranke na vlasti. Nasilje, bilo ono verbalno, realno, latentno, sprovodi se bez prekida, i ima dimenzije vladajuće paranoje.

Evidentno je da za ovdašnju vlast postoji upotrebna vrednost navijača kao jurišne političke sile do institucionalnih elita vezanih za projekat "velike Srbije“ i ratove devedesetih. Maskirani batinaši sa identičnim palicama i čekićima, izrađenim po SNS standardu, treba da ispune nalog svoje partije i da za to budu valjano nagrađeni.

Nasilje je već uspostavljeno kao vid jednostrane komunikacije. Pre svega između onih koji imaju legitimnu silu kao podršku, i građana kojima se nasiljem oduzima sloboda misli i govora. Promocija nasilnosti je način i pokušaj kontrole društva, i predstavlja primitivno ispoljavanje vladajuće moći i uspostavljanje dopuštenog modela mišljenja. Nasilje nad nepodobnima vrednuje se kao opravdano. Kriminalci su omiljena lica vlasti. Očigledno je da se zahuhtava formiranje jurišnih odreda za pomoć posustalom režimu. 

Firma "T&M Group Solutions“, koja je povezivana sa dovođenjem fantomskih birača iz Republike Srpske, dobila je u konzorcijumu s drugim firmama niz poslova od države, a njihova vrednost meri se u iznosu većem i od 200 miliona evra. Dobijala je poslove čišćenja i fizičko-tehničkog obezbeđenja od Elektrodistribucije, Pošte, RTS-a, ali i od Uprave za zajedničke poslove i to za Agenciju za sprečavanje korupcije i Upravu carine.

Uvidom u Evidenciju stvarnih vlasnika vidi se da iza ove firme stoji bivši rukometni reprezentativac Dane Šijan, inače hapšen zbog izbornih malverzacija u Crnoj Gori. Interesantno je da je Šijan zajedno sa rukometašem Vladimirom Mandićem priveden u Crnoj Gori uoči lokalnih izbora u Nikšiću u martu 2021. godine. Oni su se sumnjičili da su u Crnu Goru nelegalno unosili novac i pomagali koaliciji okupljenoj oko proruskog Demokratskog fronta (DF). 

Vladimir Mandić je svojevremeno bio čudo od rukometaša, a onda se učlanio u SNS. Kako je SNS učvršćivala dugogodišnju vlast, Mandić je dobio ulogu svojevrsnog operativca Aleksandra Vučića, za specijalna dela koja treba sprovesti daleko od očiju javnosti. Za mnoga se saznalo, pa i za to da je u zgradi u Ulici Kraljevića Marka, koju je u Mandić kupio i obnovio još 2012. da je izdaje kao stambeno poslovni prostor, prijavljen buljuk lažnih Beograđana u inženjeringu za minule izbore. Inače, sa krova pomenute zgrade se u vreme policijskog časa u jeku korone palile baklje i puštana je sa razglasa pogrdna poruka Draganu Đilasu

Govoriti o nasilju u Srbiji, to bi mogao da bude stereotip koji je objašnjen podelom društva i distribucijom mržnje sa najvišeg mesta. Ali, nasilje, bilo ono verbalno, realno, latentno, sprovodi se bez prekida, i ima dimenzije vladajuće paranoje. Nasilje nad drugačijim mišljenjem prethodi pretnjama, koje postaju opasne najave istinske fizičke agresije. Od "pristojnih" batinaša, maskiranih nasilnika koji nasrću na građane, režim ne oskudeva.

Braća Ljuban i Miljan Hofman Vidović uhapšeni su svojevremeno u jednom šoping centru u centru Beograda, a potom su se pojavili i novi snimci kako predvode hulligane na Vučićevom kontramitingu u maju ove godine, odnosno kako sede u jednom luksuznom lokalu sa sekretarom u Vladi Srbije Novakom Nedićem.

Ko bi poverovao da će nakon što mesecima nije silazila sa naslovnih strana, bila uhapšena, držana u pritvoru i što joj je mnogo puta bilo presuđeno u tabloidima. bivša državna sekretarka MUP Srbije Dijana Hrkalović biti na slobodi, imati partijskog advokata Vladimira Đukanovića i biti optužena tek za trgovinu uticajem. Tako je u emisiji "Hit tvit" gostovala nekoliko dana pred izbore. Imala je zadatak - rekla je da je "došla da objasni zašto građani treba da se plaše Đilasa"

SNS je verovatno najefikasnija stranačka meritokratija, koja je napravljena u istoriji srpskog društva, u smislu rada za stranku, njene interese i njeno održanje na vlasti. Tu se dosta dobro nagrađuje svako ko da svoj doprinos, bilo na lokalu, bilo na nacionalnom nivou, za ostanak i održanje stranke na vlasti. Neko je već rekao da sve ovo pokazuje slom davno načete države, koja je ostala usamljena pod vođstvom nedoraslog navijačkog huligana, sa pavijanima koji pokušavaju da mu se dodvoravaju.

Napad na građane pokazuje njegov strah.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Gol(f)man

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati