Hronika

Direktno.rs

11. 12. 2023. 21:43 1

Aleksić: Očekujem poziv od tužilaštva, Jovanov neinformisan

Očekujem poziv tužilaštva u vezi sa pismom Aleksandra Papića koje sam obelodanio, a ako me ne pozovu, ja ću otići da im ga dostavim - rekao je predsednik Narodnog pokreta Srbije i jedan od nosilaca liste "Srbija protiv nasilja" (SPN) Miroslav Aleksić za televiziju Nova S.

- Što se tiče Jovanova, on je imao 11 godina svih institucija da podnosi prijave i to je naravno prežvakana priča - izjavio je Aleksić.

On je dodao da je Jovanov neinformisan jer očigledno ne zna da je protiv Aleksića već podnošeno bezbroj prijava, a da nijedna istraga nije ništa pokazala.

- Tužilaštvo može vrlo lako da utvrdi mobilnim telefonima, saslušanjem tih ljudi, da li postoje ugovori i ko je kome koliko plaćao. Radi se o tome da nema transparentnosti i tendera, ovo pismo samo otkriva modus operandi - objasnio je Aleksić.

Kako je naveo, za navedenih 25 miliona evra za koliko je uvećana cena radova, država Srbija je mogla da kupi 15.000 mlečnih krava ili 1500 traktora.

- Ne može životni standard da krene sve dok se kroz korupciju godišnje prospe dve milijarde evra u nečije privatne džepove. Zato su važni predstojeći izbori i zato građani treba da budu svesni ovih stvari - istakao je Aleksić.

On je izjavio da se režim Aleksandra Vučića ne bori samo da ostane na vlasti, već da se bori za svoju slobodu i da nastavi sa korupcijom.

- Njihova mašinerija je posustala i imaju jako velike probleme među sobom, ali mi moramo da budemo da svesni da ovo nisu obični izbori. Ovo su izbori za opstanak Srbije gde ćemo se boriti protiv nasilja režima nas svojim građanima - napomenuo je Aleksić.

Govoreći od završnoj konvenciji Srbije protiv nasilja u utorak 12. decembra, Aleksić je pozvao građane da se pridruže i rekao da očekuje pun Trg republike.

- To je poruka koji šalju slobodni građani Srbije, koje niko nije pod prisilom naterao da dođu autobusom. Hvala svim građanima koji su u ovoj kampanji podržali Srbiju protiv nasilja i pozivam ih da pokažemo ono što smo pokazali pre šest meseci, da je mnogo više nas koji želimo normalnu Srbiju od onih koji se bave državom samo radi svog ličnog interesa i svog opstanka na vlasti - naveo je Aleksić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati