Hronika

S. M.

10. 12. 2023. 11:00 17

Sveštenik u strahu: "Pokušali su da mi kidnapuju sina"

Ivan Milenić (35), sveštenik iz Aleksinca, kaže da su u četvrtak, 7. decembra dva nepoznata muškarca htela da kidnapuju njegovog dvanaestogodišnjeg sina. Na sreću, uspeo je da pobegne, jer se sve dogodilo nedaleko od njihove kuće. Slučaj je prijavljen policiji, ali kako kažu, ne mogu da reaguju jer nema krivičnog dela.

- Bio sam na poslu, a sin se vraćao iz muzičke škole, oko 17 časova. U ulici pre naše, kod takozvanog grobarskog mosta, video je dva muškarca u manjem sivom automobilu. Jedan od njih je stajao kod kola, drugi je bio unutra. Sin kaže da su ga sumnjivo gledali, pa je on požurio da prođe - opisuje Milenić ono što se dogodilo u četvrtak.

Dodaje da je dečak primetio da muškarac žuri za njim, te je počeo da trči. Trčao je i nepoznati čovek za njim, a sve je videla i žena koja se slučajno nalazila na ulici.

- Pošto je to zaista bilo blizu kuće, uspeo je da utrči u kuću i supruga me je pozvala, pa smo prijavili policiji. Oni su poslali nekoliko patrola, te odustali. Ja sam kasnije sa prijateljima obilazio teren, ali ništa. U policiji nam je rečeno da ne mogu ništa posebno da učine, jer nema krivičnog dela, čak ni pored žene koja je svedok - dodaje naš sagovornik.

Objašnjava da je ranije i njegova supruga videla neka nepoznata lica, a po opisu slaže se sa dečakovim napadačem. Od nje su tražili da im objasni kako da dođu do auto-puta.

- Zaista je strašno da čekamo da se nešto dogodi da bi nadležni reagovali. Na sreću, moj sin je pobegao, ali je pitanje hoće li neko drugo dete uspeti da pobegne - pita se očajni Milenić.

Sumnjaju da je reč o rumunskim državljanima, jer je njegova supruga ranije dobro zagledala osobu. U pitanju je niži, tamnoputi muškarac sa bradicom.

Sem toga da je automobil koji voze siv i manji, ni Milenićev sin, ni žena svedok nisu znali više ništa da kažu o vozilu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 17

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati