Hronika

[ Izvor: Vijesti.me ]

07. 12. 2023. 18:34 1

Nova optužnica protiv Zvicera za šverc 743 kg kokaina

Tužilac i portparol Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore Vukas Radonjić saopštio je da je optužnica protiv Radoja Zvicera i D. K., M. V. i S. V. Višem sudu predata 1. decembra ove godine.Oni se terete za krijumčarenje 743 kilograma kokaina koji je otkriven i privremeno oduzet avgusta 2020. godine u luci Roterdam.

Specijalno državno tužilaštvo je Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična dela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, predalo novu optužnicu protiv odbeglog šefa kavačkog klana Radoja Zvicera i još tri osobe, zbog krivičnog dela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Kako prenose Vijesti.me, optužnica je rezultat saradnje SDT-a sa pravosudnim organima Francuske, Kraljevine Holandije, kao i Europolom i Eurodžastom (Eurojust).

Krucijalni dokazi prikupljani su sa SKY aplikacije, a prepiske su SDT-u poslate putem međunarodno-pravne pomoći.

Belgijski i holandski detektivi su se nakon "krekovanja" SKY aplikacije infiltrirali u komunikaciju "Balkanskog kartela", a potom od sredine 2021. uživo čitali prepiske koje su se razmenjivali članovi kriminalne organizacije na preko 70.000 uređaja.

U ovom postupku presreli su oko milijardu poruka i otkrili informacije o kriminalnim organizacijama, posebno u oblasti Antverpena.

Krajem novembra ove godine i Javno tužilaštvo za borbu protiv organizovanog kriminala Srbije podiglo je optužnicu protiv 20 osoba zbog šverca oko sedam tona kokaina, a između ostalog i zbog tovara od 743 kilograma koji je zaplenjen u Roterdamu.

U Srbiji je optužen i Miroslav Starčević, bivši pripadnik MUP-a Srbije, označen kao blizak saradnik optuženog Radoja Zvicera i beogradske ćelije "kavačkog klana".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati