Hronika

Direktno.rs

02. 12. 2023. 09:16 15

Leci protiv Milivojevića pretnja i poziv na nasilje

Gradski odbor Demokratske stranke (GrO DS) u Novom Sadu najoštrije osuđuje deljenje letaka u kojim se kandidat za poslanika DS-a na listi "Srbija protiv nasilja" Srđan Milivojević lažno optužuje da je nasilnik koji poziva na ubistvo članova porodice predsednika Republike Srbije, kao i da je bio izdajnik svoje zemlje za vreme bombardovanja 1999. godine.

Osim što su navodi iz letka notorna laž, ovim klevetničkim pamfletom se ozbiljno ugrožava bezbednost Milivojevića i njegove porodice, zbog čega je neophodno da reaguju policija i istražni organi kako bi utvrdili ko je ove letke juče ubacivao u poštanske sandučiće na Podbari, a ranije i u drugim delovima Novog Sada. Ovakvo targetiranje očigledno predstavlja ozbiljnu pretnju našem stranačkom saborcu i istaknutom opozicionom političaru, te s toga pozivamo da se odmah zaustavi deljenje ovog propagandnog materijala.

GrO DS u Novom Sadu konstatuje da je pamflet uperen protiv Srđana Milivojevića, premda nepotpisan, pisan u prepoznatljivom nasilnom jezičkom maniru Srpske napredne stranke. Inspirator ovog prostakluka nesumnjivo je vođa vladajućeg režima Aleksandar Vučić koji svaki dan u svojim nastupima po režimskim televizijama i javnim skupovima beslovesno laže i kleveće svoje političke protivnike.

Zbog toga pozivamo i Vučića i njegove partijske sledbenike da odmah obustave ovu kampanju koja je zasigurno jedna od najprljavijih i najopasnijih u parlamentarnoj i političkoj istoriji Republike Srbije. Svi oni moraju biti svesni da se 17. decembar bliži i da će posle oslobođenja zemlje svi oni i zbog ovog nasilja u društvenoj komunikaciji biti na udaru nadležnih profesionalnih i nezavisnih sudskih organa.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 15

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati