Hronika

[ Izvor: Politika ]

21. 11. 2023. 10:00 2

Uhapšen otpravnik zbog sudara vozova

Otpravnik vozova u Ratkovu J. M. uhapšen je zbog sumnje da je odgovoran za sudar putničkog i teretnog voza koji se desio u petak, 17. novembra.

Krivičnom prijavom osumnjičenom se na teret stavlja teško delo protiv opšte sigurnosti u vezi s krivičnim delom izazivanjem opšte opasnosti, za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora, piše Politika.

Po isteku zadržavanja, on će uz krivičnu prijavu biti sproveden postupajućem tužiocu Osnovnog tužilaštva u Somboru na saslušanju. Nakon saslušanja će tužilaštvo predložiti sudu da osumnjičenom odredi pritvor ili da se brani sa slobode.

U sudaru vozova pet osoba je teže, a 47 lakše povređeno. Najteže povrede, prelom nekoliko rebara, zadobio je kondukter putničkog voza i on je nakon nezgode smešten na Odeljenje intenzivne nege somborske bolnice.

Kako je dan posle nesreće saopštilo preduzeće "Infrastrukture železnice", J. M. je usmeno priznao propust u radu koji je izazvao nastanak železničke nesreće kod Odžaka.

Prema informacijama do kojih je Politika došla, do sudara vozova je došlo kada je otpravnik u stanici Ratkovo dao signal putničkom vozu da krene, a za to nije imao dozvolu.

Na pruzi ka Bogojevu ranije se pokvario teretni voz koji je zbog nastalog kvara stajao na pruzi.

Mašinovođa putničkog voza je, kada je uočio teretnjak na pruzi, počeo da koči, ali zbog težine voza nije uspeo da ga zaustavi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati