Hronika

Direktno.rs

01. 11. 2023. 14:38 1

Utajili 21 milion dinara poreza: Uhapšene dve osobe

Poreska policija, u saradnji sa policijskim službenicima, uhapsila je dve osobe zbog sumnje da su počinile krivična dela poreske utaje u iznosu od 21,6 miliona dinara, kao i krivično delo pranje novca, saopštila je Poreska uprava.

U saopštenju se navodi da su uhapšeni, kao faktički i formalni vlasnik privrednog društva iz Sremske Mitrovice, tokom 2021. i 2022. godine na osnovu ispostavljenih lažnih faktura za navodno isporučene drvene palete, preneli novac na tekuće račune nekoliko privrednih društava, koja su taj novac dalje preneli na tekuće račune fizičkih lica.

Te osobe su podizale gotovinu sa tekućih računa i vraćali ih uhapšenima, koji su novac dalje koristili za sopstvene potrebe, iako su znali da potiče iz kriminalne delatnosti, te na taj način izbegli obračun i uplatu javnih prihoda u iznosu od 21,6 miliona dinara i stekli protivpravnu imovinsku korist od 46,7 miliona dinara.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, sprovedeni u nadležno Više javno tužilašvo, dodaje se u saopštenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati