Hronika

[ Izvor: NIN ]

27. 10. 2023. 13:41 26

Đukanović tužio novinara NIN-a Vuka Cvijića za duševne bolove

Funkcioner i poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović tužio je novinara NIN-a Vuka Cvijića za duševne bolove, tražeći odštetu od milion i sto hiljada dinara.

Kako je objavio NIN na društvenim mrežama, Đukanović je tužbu podneo zbog toga što je NIN u broju od 7. septembra ove godine objavio sadržaj službene beleške u kojoj policijski inspektor Slobodan Milenković, u međuvremenu smenjeni načelnik Četvrtog odeljenja beogradske policije za borbu protiv droge, koji je otkrio Jovanjicu, navodi da su mu Đukanović i biznismen Aleksandar Papić, preko posrednika, nudili mito od sto hiljada evra da zataška ceo slučaj, koji još čeka sudski epilog.

Funkcioner SNS-a tužbu je podneo i zbog televizijskih gostovanja Cvijića, u kojima je pričao o sadržaju službene beleške, čije je postojanje i sam Đukanović potvrdio u svojim javnim nastupima nakon teksta u NIN-u. Zanimljivo je da pravni zastupnik prvooptuženog u slučaju Jovanjica, Predraga Koluvije, nije tužio NIN, u kojem je tekst objavljen, već samo novinara, kojem je pre tužbe pretio i vređao ga preko svojih naloga na društvenim mrežama.

Novinar NIN-a Vuk Cvijić smatra da je ova tužba samo još jedan pokušaj zastrašivanja ne bi li se zaustavilo objavljivanje informacija od javnog značaja i da su mu i ova tužba, kao i Đukanovićeve pretnje preko društvenih mreža, samo putokaz da je na pravom tragu i poručuje da će nastavi da radi svoj posao kao i do sada, sve dok se ne rasvetle svi detalji jedne od najvećih afera u Srbiji.

NIN će i ubuduće objavljivati sva nova saznanja o slučaju Jovanjica sve dok ovaj sudski predmet ne dobije pravosnažni sudski epilog.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 26

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati