Hronika

Direktno.rs

26. 09. 2023. 07:00 58

Radoičiću MUP izdao dozvolu za nošenje 6 pištolja, dok se protiv njega vodio sudski postupak?!

Sudeći po datumu na dokumentima, koje je kosovska policija našla u "mercedesu" beogradske registracije, Milan Radoičić, zamenik predsednika Srpske liste, dozvolu za držanje ni manje ni više nego šest pištolja, dobio je dok se protiv njega vodio sudski postupak za nezakonito iskopavanje šljunka!

Radoičić je na optuženičkoj klupi Višeg suda u Pirotu, bio sa kumom Zvonkom Veselinovićem, koji je, kako je Direktno.rs već pisao dozvolu i to za nošenje oružja, dobio dok se protiv njega vodio krivični postupak. Dozvolu za držanje pištolja, i to šest komada, Radoičić je dobio 30. oktobra 2017, nekoliko meseci nakon što je Apelacioni sud u Nišu poništio presudu Višeg suda u Pirotu kojom je bio oslobođen krivice, i naložio ponovno suđenje.

To nije smetalo policiji u Kraljevu da Radoičiću izda dozvolu za držanje oružja, bez obzira na to što nije mogao da dobije validnu sudsku potvrdu da se protiv njega ne vodi krivični postupak. Da li mu je sud izdao potvrdu i lažno naveo da nije na optuženičkoj klupi ili mu policija uopšte nije tražila taj dokument, može da se nagađa. Nesumnjivo je međutim da bez tog papira MUP, da je poštovao zakon, nije smeo da mu izda dozvolu za držanje šest pištolja. Znamo, nažalost, da u Srbiji zakon ne važi za sve, već samo za one koji nemaju prijatelje u vrhu vlasti.

Radoičić pripada onoj grupi koja je bila povezana sa vlašću, što potvrđuje da je još početkom 2016. bio u prvom redu tribine SNS-a u Leposaviću, i to sa kumom Zvonkom Veselinovićem i funkcionerima vladajuće partije, Bratislavom Gašićem i Markom Đurićem. A neposredno pre dobijanja dozvole sa držanje oružja, sa tadašnim šefom Kancelarije za Kosovo Markom Đurićem otvarao šampanjac u Kosovskoj Mitrovici posle pobede Srpske liste na lokalnim izborima.

Aplauz i skandiranje "Aco, Srbine" na telefonsku čestitku predsednika Srbije, Radoičiću je, po svemu sudeći, bilo dovoljno da samo nedelju dana kasnije dobije dozvolu za držanje šest pištolja!

Vućić i Radoičić

Ni predsednik Srbije u nedelju uveče, kada se konačno obratio javnosti u vezi sa događajima na severu Kosova i Metohije, nije bio baš oduševljen pominjanjem Milana Radoičića. Na pitanje novinarke N1 da li zna gde su u toku dana bili čelnici Srpske liste Goran Rakić i Milan Radoičić i da li se čuo sa njima, Vučić je odgovorio da su oni užasnuti.

- I oni su sa svojim narodom, ma kakvi oni bili, onakvi kakvi svi da smo - rekao je Vučić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 58

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati