Hronika

Direktno.rs

20. 09. 2023. 07:00 23

Ni režimski tabloidi ne veruju srpskoj policiji

Dočekali smo i to da režimski tabloidi izraze sumnju u rad srpske policije i da je optuže za izostanak reakcije u slučaju Dušana Jovanovića, zvanog Giba, jednog od navodnih plaćenih ubica uhapšenih u Sarajevu.

Medij blizak vlasti objavio je tekst u kome navode da je Dušan Jovanović pre hapšenja u Sarajevu, jedno vreme boravio u Vrnjačkoj Banji, i to kod braće Marka i Miloša Pandrca, inače saradnika osuđenog narko-bosa Darka Šarića. (I dok je Miloš Pandrc priznao krivicu i sklopio sporazum sa tužilaštvom, njegov brat Marko bio je osuđen na 13 i po godina zatvora u postupku protiv Šarićeve kriminalne grupe).

- Kako saznajemo iz istrage koja se sprovodi u MUP KS Dušan Jovanović se sa braćom Pandrc slobodno šetao, jer je reakcija srpske policije izostala - pisalo je u režimskom tabloidu.

I zatim pohvale bosanskoj policiji za hapšenje Jovanovića "nedugo po dolasku u Sarajevo, koja je do podataka o njegovom kretanju došla preko slika, snimaka i poruka sa telefona".

Pohvale bosanskoj policiji su na mestu, iako u ovom momentu nema dokaza da su Jovanović i Darko Dulović u Bosni i Hercegovini nameravali nekoga da ubiju, nego su osumnjičeni za falsifikovanje dokumenata. Bosanska policija ih je "držala na oku" i uhapsila kada se stvorila prilika za to.

Ali šta je radila srpska policija? Njena reakcija je, kako je naveo provladin tabloid, izostala! Enigma je zašto je reakcija srpske policije izostala, ali i zašto provladin tabloid srpskoj policiji zamera to.

Možda su te zamerke na račun izostanka srpske policije posledica sukobljenih grupa unutar samog MUP, ili neko iz vlasti želi da Bratislavu Gašiću "udari packu" i ukaže da nešto ne štima, može samo da se nagađa. Ili je možda ta rečenica objavljena nesvesno, novinar je napisao, a niko od nadležnih u tabloidu nije shvatio šta ona znači i jednostavno je objavio.

I za izostanak reakcije srpske policije ima nekoliko obrazloženja. Neznanje i nestručnost, nisu znali kuda se kreću osobe iz kriminogone sredine, sa kim se druže. Taj operativni rad je temelj policija uređenijih država i na njemu se zasnivaju sva hapšenja i raskrinkavanja kriminalnih aktivnosti. Posebno ako se ima u vidu da su braća Pandrc osuđeni za šverc kokaina, i to kao članovi Šarićeve narko-grupe, a Jovanović da se dovodi u vezu sa klanom Veljka Belivuka i ubistvom Alena Kožara i Damira Hodžića na Krfu.

A možda je i srpska policija znala za to druženje, ali je "neko odozgo" naredio da šetnje braće Pandrc i Jovanovića nisu zanimljive i da ih jednostvano treba pustiti, jer zvanično niko od njih nije osumnjičen za neko krivično delo.

Bilo kako bilo, Jovanović je nesmetano otišao u Bosnu i Hercegovinu. Tamošnja policija je odmah i njega, kao i Darka Dulovića, stavila "pod lupu", i privela pa makar i zbog falsifikovanih dokumenata.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 23

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati