Hronika

[ Izvor: Mediji ]

08. 09. 2023. 15:16 0

Lažnim pasošem više puta izlazio iz Srbije

Protiv okrivljenog D.M. Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužni predlog zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio produženo krivično delo Navođenje na overavanje neistinitog sadržaja, u periodu od meseca jula do meseca avgusta 2023. godine, na različitim lokacijama u Republici Srbiji.

On je dovođenjem u zabludu naveo nadležni organ da u javnoj ispravi overi štogod neistinito što može da služi kao dokaz u pravnom saobraćaju, a potom takvu ispravu upotrebljavao, iako je znao da je neistinita.To je radio na taj način što je u PS Zemun podneo zahtev za izdavanje lične karte i putne isprave na ime Stevan Tijanić, uz koje je priložio potrebna dokumenta i lažnu osobnu iskaznicu Republike Hrvatske na kojoj se nalazila njegova fotografija, na osnovu čega su mu izdata lična karta i putna isprava Republike Srbije, koji akti su sadržali neistinite podatke, koje je okrivljeni upotrebljavao u više navrata prilikom prelaženja državne granice RS.

Tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenom izrekne na kaznu zatvora u trajanju ne kraćem od 10 meseci i meru bezbednosti Oduzimanje predmeta, uz istovremeni predlog tužilaštva da se okrivljenom produži pritvor, jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati