Hronika

[ Izvor: Vijesti/Insajder ]

07. 06. 2023. 07:29 7

U Skaj porukama krije se ubica Olivera Ivanovića

Među skaj porukama koje su razmenjivali pripadnici kriminalne grupe koju je predvodio optuženi crnogorski policajac Ljubo Milović - kako otkriva optužnica Tužilaštva za organizovani kriminal, a u koju su novinari TV "Insajder" imali uvid - jedna ukazuje na do sada nepoznatu, navodnu informaciju BIA, o tome da je u ubistvo Olivera Ivanovića umešan neko iz kavačkog klana.

Tužilaštvo za „Insajder“ navodi da se ta informacija proverava.

Oliver Ivanović, lider građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“, ubijen je 16. januara 2018. godine sa šest hitaca u leđa, ispred prostorija svoje stranke u Severnoj Mitrovici.

Za učešće u organizovanoj kriminalnoj grupi koja se dovodi u vezu sa njegovim ubistvom optuženi su Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Silvana Arsović i Rade Basara dok se Dragiša Marković i Žarko Jovanović terete za zloupotrebu službenog položaja.

Nalogodavci i počinioci tog zločina nisu otkriveni.

Milović je uz šefa kavačkog klana Radoja Zvicera jedan od najtraženijih crnogorskih begunaca, pišu „Vijesti“.

Milović, iako je od prošlog leta pod istragom Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), mesecima se vodi kao suspendovani službenik u Upravi policije, a zbog zakonskih manjkavosti ni nakon podizanja optužnice, nije uklonjen iz službe. Milović je pobegao nakon što je SDT u maju 2022. godine ponovo formirao krivični predmet, a nakon medijskog objavljivanja dela Skaj dokumenata Evropola, u kojima, između ostalog, piše da su on i njegov kolega iz tajne službe Petar Lazović bili u kriminalnoj organizaciji Zvicera, te da su prekookenaskim rutama uspeli da prošvercuju najmanje tri tone kokaina iz Ekvadora u Evropu i Australiju, dodaju „Vijesti“.

Policija je izdala nalog za hapšenje Milovića 18. jula prošle godine, ali mesecima gotovo da nisu ozbiljno tražili odbeglog kolegu, sve dok pre više od dva meseca nije usledila operacija hapšenja grupe službenika UP, za koje se veruje da su radili za taj klan.

Za njim i petoricom osumnjičenih policajaca raspisana je međunarodna crvena potjernica NCB Interpola Podgorica – nakon što je SDT 16. marta ove godine dalo nalog za njihovo hapšenje, zbog sumnje da su imali učešća u organizaciji šverca velikih količina kokaina.

SDT vjeruje da je član kriminalne organizacije bio i okrivljeni – v.d. pomoćnik direktora Uprave policije Dejan Knežević, tajni agent Petar Lazović, Mileta Ojdanić, Milan Popović, Božidar Jabučanin, Aleksandar Keković, Vladimir Bajčeta, Goran Stojanović, Dražen Milović, Filip Zindović, Tihomir Adžić i više NN lica.

Tužilaštvo sumnja da je u kriminalnoj organizaciji delovao i uhapšeni predsjednik Opštine Budva Milo Božović, navode „Vijesti“.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati