Hronika

[ Izvor: Telegraf.rs ]

31. 05. 2023. 09:42 9

Uhapšen sudija Višeg suda u Nišu!

Po nalogu JTOK u zajedničkoj akciji pripadnika SBPOK i BiA danas je lišen slobode sudija Višeg suda u Nišu I. B. zbog postojanja osnova sumnje da je u periodu od 1. januara 2014. do 1. novembra 2019. godine u vreme dok je vršio funkciju predsednika Višeg suda u Zaječaru, izvršio k.d. zloupotreba službenog položaja iz čl. 359 stav 3 u vezi stava 1 KZ na taj način što je prekoračio granice svog službenog ovlašćenja.

Reč je 12 krivičnih predmeta gde je zahtevao od radnika računovodstva Višeg suda u Zaječaru da mu predaju novac iz sudskog depozita koji je bio privremeno oduzet u krivičnim predmetima sa obrazloženjem da novac preuzima iz razloga veštačenja ili vraćanja licima od kojih je oduzet, a potom preuzeti novac nije uputio na večtačenje niti ga je vratio licima od kojih je privremeno oduzet, već ga je zadržao za sebe, na koji način je pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 34.755 evra i 126.540 dinara.
VSS je u odnosu na ovog sudiju doneo odluku o ukidanju imuniteta.

Osumnjičenom I. B.je određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati nakon čega ce uz krivičnu prijavu biti spriveden javnom tužiocu za organizivani kriminal, saopštilo Javno tužilaštvo za organizovani kriminal.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati