Hronika

[ Izvor: Blic ]

24. 05. 2023. 07:57 18

Majci dečaka ubice preti tri godine zatvora

Protiv M. K, majka maloletnog dečaka ubice koji je ubio devet svojih vršnjaka i čuvara škole "Vladimir Ribnikar" juče je pokrenuta istraga zbog sumnje da je zanemarila i zlostavljala dečaka ubicu pre zločina. Ukoliko se dokaže da je izvršila ovo krivično delo, njoj preti kazna zatvora do tri godine!

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu juče je saopštilo da je policiji naloženo da prikupi obaveštenja vezano za majku dečaka ubice.

Kako se navodi u saopštenju u narednim danima, osumnjičena M. K. će biti saslušana, a policija treba da obavi razgovor sa pedagogom i psihologom zaposlenim u OŠ "Vladimir Ribnikar", kao i da se preduzmu sve druge mere i radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja. Takođe, Gradskom centru za socijalni rad naloženo je da izvrši dijagnostičku procenu funkcionisanja porodice dečaka ubice i o tome dostavi izveštaj tužilaštvu, kao i da utvrdi da li se navedena porodica odranije nalazila u evidenciji tog organa.

Ukoliko se dokaže da je M.K. zanemarivala svoje dužnosti kao roditelja, vaspitavanja deteta njoj će biti zaprećena kazna zatvora do 3 godine.Advokat Radomir Munižaba za "Blic" objašnjava od čega sve zavisi visina kazne majke dečaka ubice, ukoliko se dokaže da je izvršila pomenuto krivično delo.

- Ukoliko se dokaže da je majka izvršila krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica koje joj se stavlja na teret, može se kazniti zatvorom do tri godine. Radnja osnovnog oblika jeste grubo zanemarivanje dužnosti zbrinjavanja i vaspitavanja maloletnog lica, a to se pre svega odnosi na omogućavanje uslova za razvoj maloletnog lica kao ličnosti - kaže Munižaba.
Prema rečima Munižabe, ukoliko je majka dečaka ubice ispunila sledeće uslove: sprečavanje devijantnog ponašanja, školovanje, prihvatanje moralnih i društevnih normi, ona neće krivično odgovarati.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 18

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati