Hronika

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

08. 05. 2023. 15:58 0

Muk i bolna tišina na oproštaju od dece sa Vračara (FOTO)

Četvoro dece, koje je dečak-ubica (13) ubio u pucnjavi u školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, sahranjeno je ovog ponedeljka.

Tokom vikenda sahranjeno je 13 žrtava iz dva masakra koja su zavila Srbiju u crno. U Beogradu je u subotu na večni počinak ispraćeno četvoro đaka OŠ "Vladislav Ribnika" i čuvar te škole Dragan Vlahović, koji su stradali od ruke osnovca. U Malom Orašju i Mladenovcu sahranjeno je osam osoba koje je brutalno likvidirao Uroš Blažić u krvavom piru koji je trajao satima, među kojima je i policajac Milan P, njegova sestra Kristina i drug Dalibor T. Za dva dana u Srbiji ubijeno je 17 ljudi.

Ovog ponedeljka su sahranjeni dečak A.Č, zatim, A.B, devojčice koja bi da nije ubijena, u subotu slavila rođendan, devojčice S.N, koju će svi pamtiti po loknama, i devojčice B.A. od koje se opraštaju i njeni Nikšićani.

Devojčica S. N. sahranjena na Novom groblju, gde se okupio veliki broj rodbine i porodičnih prijatelja.

Drugarica stradale devojčice je pročitala nekoliko bolnih rečenica u čast njenoj prijateljici:

- Sve oko tebe činilo te posebnom. Prerano si otišla. Živećeš dok ja budem živela. Obećavam ti da ćemo se ponovo sresti. Do tada čuvaj me odozgo - kroz suze je prozborila devojčica.

Na beogradskom groblju Lešće, ispred kapele uz neutešnu porodicu je bio i veliki broj rođaka, porodičnih prijatelja i drugova tragično nastradalog dečaka A. Č, jednog od osam ubijenih đaka OŠ "Vladislav Ribnikar". Na platou ispred kapele vladala je potresna tišina, koja je bila na snazi i tokom same sahrane.

Na Novom bežanijskom groblju na opelu devojčice B. A. koja je nastradala u pucnjavi u OŠ “Vladislav Ribnikar” na Vračaru, okupilo se više stotina ljudi. Bol je prevelik, mnogi nisu imali snage da sve izdrže, nekima je bila potrebna i intervencija hitne pomoći. Bio je prisutan veliki broj pripadnika policije koji su sa svećama došli da odaju poštu ubijenoj devojčici.

Muk je vladao i na Novom groblju, gde je u 15.15 sati sahranjena i A. B, devojčica od koje su se oprostili i njeni Nikšićani.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati