Hronika

[ Izvor: Mediji ]

21. 04. 2023. 15:25 1

Istraga protiv Zvicera i Vušovića: Hteli da otruju saradnika

Tužilaštvo za organizovani kriminal donelo je naredbu o sprovođenju istrage prema 13 lica, i to prema Radoju Zviceru, Nikoli Vušoviću, zbog sumnje da su organizovali kriminalnu grupu koja je delala na teritoriji Srbije i Crne Gore, a tereti se za najteža krivična dela!

Naredba o sprovođenju istrage je i prema: Nedeljku Todoroviću (protiv koga se već vodi krivični postupak pred TOK i koji se nalazi u pritvoru), Dariu Đorđeviću, (protiv koga se već vodi krivični postupak pred TOK i koji je lišen slobode u Austriji zbog krivičnih dela izvršenih na teritoriji te države), Aleksandru Miloševiću (protiv koga se već vodi krivični postupak pred TOK i koji se od ranije nalazi u pritvoru), Nikoli Milekoviću (protiv koga se već vodi krivični postupak pred TOK i koji se odranije nalazi u bekstvu), Ognjenu Draškoviću (koji se nalazi u pritvoru po rešenju Višeg suda u Kraljevu zbog ranije izvršenih krivičnih dela), Danilu Tešiću, Bojanu Šotri (koji se nalazi u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu zbog ranije izvršenih krivičnih dela), Aleksandri Čović, Darku Preleviću (koji ima prebivalište na teritoriji Republike Crne Gore i trenutno je nedostupan organima Srbije), Bogdanu Dimitrijeviću i Dejanu Rutalju.

Kako navodi Tužilaštvo za organizovani kriminal, postoje osnovi sumnje da su u periodu od početka 2019. godine do 11. novembra 2022. godine na teritoriji Republike Srbije i Republike Crne Gore, osumnjičeni Radoje Zvicer i Nikola Vušović organizovali organizovanu kriminalnu grupu čiji su pripadnici postali ostali osumnjičeni, a koja je za cilj imala vršenje krivičnih dela teško ubistvo iz člana 114. KZ, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 246. KZ, neovlašćene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija iz člana 348. KZ, krivičnog dela prinuda iz člana 135. stav 5. KZ i krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti iz člana 278. stav 1. KZ, a radi sticanja finansijske i druge koristi.

Pokušali da otruju cijanidom pritvorenika u Crnoj Gori

Na osnovu dokaza koje je prikupila Služba za borbu organizovanog kriminala Uprave kriminalističke policije MUP Republike Srbije i podataka dobijenih iz aplikacije SKY ECC putem međunarodne pravne pomoći u saradnji sa EVROPOL, postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni pokušali da otrovom cijanid ubiju lice koje se nalazilo u pritvoru u Republici Crnoj Gori i bilo spremno na saradnju sa istražnim organima ove države, tako što su pretnjama, paljenjem lokala i automobila u vlasništvu rođene sestre žrtve, prinudili da sa njima sarađuje i ubedi brata da odustane od saradnje, a nakon toga je bez njenog znanja iskoristili da rođenom bratu odnese otrovanu hranu u pritvor i tako ga ubije.

Tužilaštvo je nakon saslušanja osumnjičenih koji su lišeni slobode, sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu predložilo određivanje pritvora za sva lica.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati