Hronika

Direktno.rs

11. 04. 2023. 16:13 0

Kosovska policija priznala umešanost u ranjavanje Srbina

Kosovska policija suspendovala je četvoricu policajaca zbog umešanosti u ranjavanje Srbina Milana Jovanovića u ponedeljak uveče kod Bistričkog mosta na severu Kosova.

Kosovska policija je saopštila da je istragom utvrđeno da postoji sumnja u moguću umešanost jednog policajca u pucnjavu koja je dovela do ranjavanja.

- Na osnovu informacija i prukupljenih dokaza, policajac je suspendovan jer nije prijavio slučaj i njegovu umešanost u isti, zbog čega je Policija Kosova izdala saopštenje da njeni pripadnici nisu umešani u razmenu vatre - saopštila je kosovska policija.

U saopštenju se dodaje da su mere suspenzije preduzete protiv još trojice policajaca zbog moguće umešanosti u slučaj.

Kosovska policija navodi da je o ovome obavestila policijski inspektorat i nadležno tužilaštvo.

Milan Jovanović iz Žerovnice koji je u ponedeljak uveče ranjen u pucnjavi kod Bistričkog mosta na severu Kosova, gde se nalazi punkt specijalnih jedinica, rekao je da ne može da bude siguran ko je na njega pucao, ali da u toj bazi, sem vojske i policije, ne veruje da ima nekog drugog.

- Sinoć po povratku iz Leposavića dole u Bistrici gde je njihova baza, nakon prolaska kroz punkt samo sam začuo pucanj i bol u ramenu - ispričao je Jovanović za Kosovo-online.

Srpska lista navela je u saopštenju da "najoštrije osuđuje pokušaj ubistva Srbina Milana Jovanovića od strane Kurtijevih specijalaca na Bistričkom mostu, na putu Kosovska Mitrovica - Leposavić".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati