Hronika

D. Ljutić

30. 03. 2023. 15:55 33

"Kum će ti vratiti lamborgini!"

Tražimo da se Uroš Panić privede, da se otkrije ko je naredio policajcima da o njegovom divljanju ćute. Odluku ministra Bratislava Gašića o ovom slučaju čekamo do ponedeljka - kaže za Direktno rs. Momčilo Vidojević, predsednik Novog policijsko-sindikalnog saveza.

On je podneo višem javnom tužiocu Nenadu Stefanoviću zahtev za preduzimanje mera i radnji u vezi sa bahatom vožnjom Uroša Panića, kršenjem zakona, ugrožavanjem bezbednosti građana i pretnji policiji. Međutim, iz Višeg javnog tužilaštva poručuju da nisu nadležni. Za Direktno rs. Vidojević navodi da traže odgovornost načelnika saobraćajne policije.

- U policiji je nastao haos kad smo kao sindikat podneli prijavu. Eto, usudilo smo se da da pozovemo na odgovornost načelnika PU za grad Beograd i načelnika saobraćajne policije za grad Beograd, da se  protiv istih pokrene disciplinski postupak sa merom udaljenja do okončanja postupka zbog propusta u radu a imajući u vidu da ovo nije jedini slučaj sličnog ponašanja - tvrdi Vidojević za Direktno rs.

Po rečima našeg sagovornika, Uroš Panić već skoro godinu dana divlja ulicama Beograda a o tome se ćuti.

- Nebitno nam je što je on kum predsednika Srbije. Tražimo imena saobraćajaca koji su ćutali dok je on divljao svojim automobilom pored njih. Pitam, kako ga niko od saobraćajaca nije zaustavio. Šta je napisao u službenoj belešci, kako je na to reagovao nadležni komandir, zaposleni u policiji i građani Srbije već više od 150 dana od kada je Gašić na čelu MUP-a nisu videli ništa konkretno da je uradio za dobro policije i građana - ističe Vudojević.

Po rečima Vidojevića, u policiji je zavladala opšta panika kad su on i njegov sindikat podneli prijavu. 

- Neverovatno je da niko sebe ne smatra odgovornim. Čekaćemo Gašićev odgovor na našu prijavu do ponedeljka. Nećemo više da ćutimo, u ime časnih policajaca i građana Srbije kojima služimo, ali pošteno. Dosta je više sakrivanja činjenica i skrivanja iza rođačkih linija. Poštenje policajaca ne sme da ima takvu liniju - kaže naš sagovornik.

Prema navodima naših izvora iz MUP-a Srbije, vozilo će mlađanom Paniću pre iil kasnije biti vraćeno jer ne postoji osnov za trajno zadržavanje.  Moguće je da se pokrene i prekršajni postupak protiv Panića, ali je verovatno da bi, kad pažnja javnosti splasne, da zastari ili eventualno bude okončan blagom kaznom.
Momčilo Vidojević dodaje da ne zna zašto Uroš Panić nije priveden, ali da će ministar Gašić u narednih nekoliko dana morati da odgovori na to pitanje.

- Tražimo da Panić bude procesuiran u skladu sa zakonom. Pitaćemo i tužilaštvo zašto ćuti, jer dostavljamo zahtev tužiocu da izda nalog policiji da se sprovede postupak i vozač sa snimka bude priveden pravdi - kaže Vidojević za Direktno r.s.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 33

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati