Hronika

Direktno.rs

24. 03. 2023. 18:37 1

Produžen pritvor osumnjičenima da su oštetili EPS

Viši sud u Beogradu produžio je pritvor šestorici osumnjičenih da su zloupotrebama oštetili Javno preduzeće Elektroprivreda Srbije (EPS) u iznosu od 7.458.050 dolara.

Pritvor im je produžen odlukom sudije za prethodni postupak Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije do 23. aprila da ne bi uticali na svedoke, rečeno je u tom sudu.Osumnjičeni su uhapšeni 23. februara i od tada su pritvoru.

U ovoj istrazi koje vodi Posebno odeljenje za suzbijanje koripcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu osumnjičeni su šef službe za građevinski nadzor JP EPS, ogranak TE-KO Kostolac Vojkan J. i glavni projekt inženjer u JP EPS ogranak TE-Oo Kostolac Nebojša M, kao i rukovodilac tima stručnog nadzora u Saobraćanjnom institutu CIP na izgradnji industrijskog koloseka Milan L. kojima se na teret se stavlja krivično delo Zloupotreba službenog položaja.

Za krivično delo Zloupotreba položaja odgovornog lica terete se Bojan V. S. kao bivše odgovorno lice ogranka privrednog društva Italiana Costrucioni s.p.a, ogranak iz Beograda, Nemanja T, kao bivše odgovorno lice privrednog društva Bauwesen d.o.o Lazarevac i Željko M. odgovorno lice za izvođenje radova na izgradnji industrijskog koloseka u TE-KO B postavljen od strane odgovornog lica privrednog društva Italiana Costrucioni s.p.a.Sumnja se da su Bojan V. S, Nemanja T. i Željko M. od septembra 2017. godine do kraja decembra 2018. godine sačinili i overili dokumentaciju u kojoj su neistinito naveli da su izvršeni radovi koji nisu izvršeni, ili su delimično izvršeni, prilikom izgradnje industrijskog koloseka od železničke stanice Stig do Termo-elektrane Kostolac B.

Potom je, kako se sumnja, Milan L. navedenu dokumentaciju i račune potpisao i verifikovao, nakon čega su odgovorna lica EPS-a za praćenje projekta Vojkan J. i Nebojša M. dali naloge da se izvrši plaćanje za radove koji nisu izvršeni, a sve sa ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi privrednim subjektima Italiana Costrucioni s.p.a – ogranak Beograd i Bauwesen d.o.o Lazarevac.Na taj način je, kako se sumnja, pričinjena šteta JP EPS u iznosu od 7.458.050 američkih dolara, što je potvrđeno nalazom i mišljenjem Gradskog zavoda za veštačenje Beograd.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati