Hronika

Direktno.rs

17. 03. 2023. 06:00 51

Zbog "Vučić izdajnik" - protiv policajca disciplinski postupak!

Samo jedna reč, poznati stih iz pesme Merime Njegomir, može da se prenese i na dešavanja u MUP-u koja su usledila nakon proslave rođenja deteta jednog policajca. Priča nije ljubavna, bar ne na onaj emotivni način na koji smo navikli, ali pokazuje da zbog reči - izdajnik, koju je uz prezime Vučić, izrekao jedan pripadnik MUP-a u kafani, starešine su brže-bolje preduzele mere protiv njega, pokušavajući da zaštite lik i delo predsednika Srbije.

Prema saznanjima Direktno.rs, sve je počelo prošlog meseca kada je pomenuti pripadnik MUP-a bio na proslavi rođenja deteta koju je organizovao njegov kolega. Proslava je bila u kafani na teritoriji prestonice, a među gostima su bile brojne kolege, iz njegove, ali i drugih organizacionih jedinica MUP-a.

Po običaju, na slavlju su gosti popili po neku čašicu više, i u momentu kada je muzika svirala pesmu o Kosovu i Metohiji, pripadnik MUP-a im je prišao, uzeo mikrofon od pevača i rekao "Vučić izdajnik". Nakon tih reči, pevaču je vratio mikrofon.
A kako gosti imaju običaj da snimaju slavlja, njegove reči "Vučić izdajnik" ovekovečene su i sledećeg dana snimak je dostavljen njegovim šefovima. Ni Ilija Čvorović se ne bi postideo svojih naslednika! Policajac, koji inače nije imao nijednu mrlju u karijeri, priznao je da je snimak verodostojan, a svi šefovi su se odmah obrušili na njega. Odmah je pokrenut disciplinski postupak jer je, kako smatraju njegovi šefovi, počinio "tešku povredu službene dužnosti", i narušio ugled MUP-a time što je izgovorio "Vučić izdajnik". Šefovi su utvrdili da je aludirao na predsednika Srbije gospodina Aleksandra Vučića, te da mu je uputio neprimerene reči.

I mogli bismo sada da budemo "drveni advokati", jer svako ko imalo zna pravo - zna i to da nema dokaza da je ovaj pripadnik MUP-a mislio baš na predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Nije rekao ni Aleksandar Vučić, ni predsednik Srbije, uz reč izdajnik. Možda ima prijatelja ili komšiju istog prezimena koji ga je u nečemu izneverio?!I možda bi pretpostavke šefova u MUP-u bile na mestu da čelnici policije imaju iste aršine za sve one koji ponašanjem van radnog vremena narušavaju ugled službe. Ne samo kada je uz prezime Vučić izgovorena reč koja se, u političkom smislu, smatra uvredom. Ne ugrožavanjem sigurnosti, pretnjom, već uvredom. Da se disciplinski postupci pokrenu koji ugled MUP-a narušavaju i na druge načine, učestvuju u rijaliti programima, objavljuju fotografije na društvenim mrežama, na kojima su u više nego oskudnoj garderobi.
Ili kada se druže sa bezbednosno interesantnim osobama, pa njihove zajedničke slike osvanu u medijima, kao recimo, druženje jednog pukovnika sa osuđenim kriminalcem. To drugovanje nije bilo baš tako davno, a pukovnik ne samo da nije disciplinski sankcionisan, već je samo jednu značku zamenio drugom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 51

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati