Hronika

[ Izvor: Mediji ]

08. 03. 2023. 08:56 0

"Ne osećam se dobro": Odloženo suđenje Snajperu

Suđenje Slobodanu Milutinoviću Snajper (37) i njegovoj supruzi koji su optuženi za nelegalno oružje, odloženo je za 31. mart zbog bolesti optuženog.

Milutinović se žalio na zdravstvene tegobe, navodeći da se od subote ne oseća dobro, zbog čega se "svaki dan javlja lekaru". Prema onome što je rekao, dva dana nije mogao ništa da jede niti da pije, i da mu se pred očima pojavljuje crno.

- Imam užasne glavobolje i mučnine. Danas sam primio infiziju, ali se ni sada ne osećam dobro - naveo je Milutinović u sudnici.

Posle ove njegove izjave, sudija Đorđe Radovanović je odredio pauzu, kako bi Snajperove navode proverio sa zatvorskim lekarom, koji je rekao da ne može, na osnovu Milutinovićevog stanja da se izjasni da li je sposoban da prati suđenje ili nije.

Zbog toga je odlučeno da se glavni pretres ne održi, a naredno ročište je zakazano za 31. mart. Bračni par Milutinović se optužnim aktom tereti da su 5. septembra 2021. godine u Novom Sadu, u stanu neovlašćeno držali pištolj.

Na početku suđenja 11. marta prošle godine, supružnici nisu priznali krivično delo koje im se optužnim predlogom stavlja na teret, ali su oboje dopunili svoje izjave, ranije date u tužilaštvu. Nisu odgovorali ni na pitanja, jer, kako su rekli, smatraju da su im DNK nalazi podmetnuti.

Snajper je dopunjujući svoju odbranu rekao da nije znao da u stanu imaju oružje, i da je to saznao kada im je jedan prijatelj bio u gostima. U razgovoru su se, kako je rekao, dotakle njegove i tamarine bezbednosti, i tada je žena donela pištilj umotan u neku krpu, i da je on mislio da je reč o replici, jer je nekoliko puta bio u streljani i imao je priliku da u rukama drži pravo oružje.

Njegova žena je dopunjujući svoju odbranu kazala da je pištolj nabavila za "ne daj Bože", jer je njen suprug bio često odsutan, a ona je u stanu bila sama sa decom. Još je rekla da su Slobodanu više puta paljeni automobili, a pod jedan je bila postavljena bomba koja je eksplodirala dok je oba bila dve ulice dalje.

Supružnici Milutinović su bili uhapšeni 5. septembra 2021. godine u opsežnoj akciji policije na teritoriji Novog Sada posle ubistva MMA borca Uroša Stefanovića (27) i ranjavanja Gorana Kovačevića Goranca (47), drugog dana septembra u novosadskom naselju Detelinara. Prilikom pretresa više stanova i objekata, u stanu bračnog para Milutinović pronađen je pištolj za koji nemaju dozvolu.

Milutinović se nalazi u pritvoru zbog drugog krivičnog dala, a u sudu se protiv njega vodi više postupaka.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati