Hronika

[ Izvor: Nova.rs ]

24. 02. 2023. 12:33 0

"Čudno me gledao": Haos na suđenju klanu Belivuka

Suđenje klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića nastavljeno je ovog petka u Specijalnom sudu u Beogradu, a na pretresu svedočenje bi trebalo da nastavi još jedan okrivljeni-saradnik Tužilaštva za organizovani kriminal (TOK), Bojan Hrvatin.

Suđenje je u jednom trenutku prekinula advokatica Vesna Golubović, koja se, vidno uznemirena, javila za reč, vidno uznemirena rekašvi da je Veljko Belivuk čudno gleda.- Sasvim sam slučajno pogledala ka sudnici gde sedi Belivuk, koji mi šalje uznemirujuće poruke i poglede - rekla je advokatica, koja zastupa udovicu Gorana Veličkovića.

Advokatica je istakla da je reč o pogledima seksualne konotacije.

Vođa kriminalne grupe Veljko Belivuk se posle pauze javio za reč.

- Dobar dan, poštovanje. Šokiran sam. Sudija, ja mislim da ste nas vi malo upoznali. Opomenuli ste me kada sam se smejao da nam je Lalić plaćao ručak. Ovaj jeftini medijski publicitet... Usta mi se suše od nervoze. Juče je Lalića, mrtva-'ladna pitala, o nekoj torbici koju je i sam rekao da nije imao. Konstantno se onda domunđava sa Lalićem, ukazivali smo na to. Niti sam pretio, ništa nisam uradio - rekao je Belivuk.

Sudija Vinka Berahe je upozorila sve u sudnici.- Upozoravam sve u sudnici da se pristojno ponašaju u sudnici. Neprihvatljiva su vređanja, bilo kakva. O teškim slučajevima se ovde govori, ali ne dozvoljavam bilo kakvo vređanje u postupku - rekla je ona.

- Insistiram da pregledate video-zapis pa ćete utvrditi. Ukazivala sam poštovanje i nemam nikakav razlog da nekoga lažno optužim, i ne patim od takvog publiciteta - rekla je Golubovićeva.

Okrivljeni-saradnik Tužilaštva za organizovani kriminal, Bojan Hrvatin je potom nastavio da daje iskaz, pa je ispričao kako je likvidiran Goran Veličković.

- Kada su se Belivuk i Miljković vratili nakon likvidiranja Veličkovića, Miljković mi je rekao da je Goran sam legao i čekao da ga udari. Uzeo je od mene njegov Skaj aparat i poslao poruku (Filip) Koraću. Korać je skapirao da se ne dopisuje sa Goranom, a onda mu je Miljković poslao sliku njegovog tela na čemu je pisalo Korać (kum Luke Bojovića prim. aut.) je pi*** - rekao je Hrvatin i dodao:

- Tada mu je Miljković napisao: "Tik-tak, ovako ćeš i ti završiti". Pisao je i Kimiju Radosavljeviću, Čikagu, Isakoviču...Govorio je i o Nikoli Mitiću, koji je, takođe, bio njihova žrtva, te i o tome kako je klan planirao da namami Lazara Vukićevića i Aleksandra Šarca na sastanak...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati