Hronika

[ Izvor: RTS ]

15. 02. 2023. 17:39 2

Ukinute sve mere prema optuženima za ubistvo Olivera

Osnovni sud u Prištini, Posebno odeljenje, ukinuo je sve mere određene prema osumnjičenima za ubistvo srpskog političara Olivera Ivanovovića.

- Još od podizanja prve optužnice mom branjeniku Dragiši Markoviću bila je određena mera obaveznog javljanja u policijsku stanicu, a koja je bila na snazi do danas. Zaista ne znam zbog čega su uopšte ove mere bile na snazi do sada - rekao je advokat Dejan A. Vasić, branilac Dragiše Markovića, prenosi RTS.

Kaže da je kroz brojne žalbe ukazivao na odsustvo svake svrhe za ovom vrstom mere, obzirom da je bilo jasno da će Dragiša Marković učestvovati u postupku, što se, kako je rekao, pokazalo tačnim.
Nastavak suđenja za ubistvo Olivera Ivanovića zakazan je za 22. i 23. februar.

Oliver Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine sa šest hitaca u leđa, ispred prostorija njegove stranke u Severnoj Mitrovici. Za učešće u organizovanoj kriminalnoj grupi koja se dovodi u vezu sa njegovim ubistvom optuženi su Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Silvana Arsović i Rade Basara dok se Dragiša Marković i Žarko Jovanović terete za zloupotrebu službenog položaja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati