Hronika

Direktno.rs

03. 02. 2023. 15:18 1

Krivična prijava protiv direktora Gradske čistoće

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" podneli su danas Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv direktora JKP Gradska Čistoća, Marka Popadića, zbog narušavanja elementarnih prava zaposlenih u tom preduzeću i zloupotrebe službenog položaja iz člana 359 Krivičnog zakonika RS - navodi se u njihovom saopštenju koje prenosimo u celosti.

Naime, osnovano sumnjamo da se u prethodnih nekoliko meseci radnici JKP "Gradska Čistoća" primoravaju i zloupotrebljavaju da u vreme radnog vremena odlaze u kol centre koji su osnovani sa ciljem ubeđivanja građana da raskinu ugovor sa kablovskim operaterom SBB i zaključe ugovor sa kablovskim operaterom Telekom Srbija.

Ističemo da ovim radnici Gradske čistoće ne obavljaju poslove koji spadaju u delatnost svog preduzeća i za koje su plaćeni iz budžeta Grada Beograda, već se u vreme radnog vremena primoravaju da učestvuju u kampanji koja se mesecima vodi protiv kablovskog operatera SBB od strane Telekom Srbija, u kol centru, koji se nalazi u sedištu Opštinskog odbora Srpske napredne stranke na Zvezdari.
U smislu ovih navoda tražimo da se ispitaju svedoci (navedeno u kriv.prijavi), radnici JKP Gradske čistoće koji mesecima ne dolaze na posao, a postoji evidencija o njihovom prisustvu, da se ispitaju gde obavljaju svoje radne zadatke, koji je opis tih radnih zadataka, ko ih mesecima evidentira i po čijem nalogu obavljaju zadatke koji ne spadaju u opis njihovog radnog mesta.

Takođe, sem što je povredio prava radnika, direktor Marko Popadić je ostvario i korist za kablovskog operatera Telekom Srbija, time što mu je ustupio zaposlene koji rade u javnom preduzeću i koji primaju plate iz budžeta koje finansiraju sve siromašniji građani Beograda - zaključuju iz "Sloge".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati