Hronika

[ Izvor: N1 ]

01. 02. 2023. 10:41 12

Stanikina sestra: Tražim dva minuta snimka

Mirjana Aleksić, sestra pokojne Stanike Gligorijević, koja je poginula na napratnoj rampi Doljevac pre četiri godine, kaže za N1 da za nju taj slučaj nije završen i da će nastaviti da traži famozna dva minuta snimka i "kad se bude smenila ova vlast". "Za mene slučaj nije završen. Nema dva minuta snimka kamera koje je Aleksandar Vučić obećao kad je bio kod dece moje sestre. Ja sam koliko puta tražila, kaže on: Ja nisam nikome obećao snimak", rekla je ona gostujući na televiziji N1.

Četiri godine od smrti Stanike Gligorijević, a i dalje se ne zna cela istina o slučaju na naplatnoj rampi u Doljevcu. Famozna dva minuta snimka sa naplatne rampe i dalje niko nije video osim predsednika države. Ipak, pojavio se snimak koji podriva zvaničnu verziju priče.

- Policajci koje smo videli na snimku, kad su bili na saslušanju u policiji, oni su jedno govorili… Sudija ih je posle pitao: auto u kojem je stradala žena koje je boje bio, kaže - valjda je bilo crven. Kako možeš, bio si na uviđaju, da ne znaš koje je boje auto bio. Sramota - rekla je Aleksić.

Potom se osvrnula na dva minuta snimka sa naplatne rampe koja nedostaju.

- Ja i dalje tražim taj snimak. Želela bih da odem kod njega (Aleksandra Vučića, prim. aut.) u kabinet i da ga pitam. Na snimku se sve vidi. Vozač nije taj vozač. Ne može Zoran (Babić) da je pozadi sedeo s takvim povredama, a Dejan Stanković je posle nesreće jurio, kretao se, nije mu bilo ništa. Tražim dva minuta snimka - poručila je sestra pokojne Stanike.

Kaže i da je "presuđeno onako kako je naloženo".

- Jeste, suđeno je, presuđeno, nikakvu nadoknadu nismo dobili sem osiguranja, ništa. Mislim da će to tako da prođe. Ali, i vlast da se promeni, ponovo ću ja da tražim. Istinu, dokaze tražim. To mi je sestra - dodaje.

Ali, nije sigurna da snimak od dva minuta više postoji.

- Neće se pojaviti snimak, oni su to bacili, on nikad taj snimak neće da prizna. Za sve je ovo Vučić kriv! Što nije rekao - kriv si, bio si ubica, ajde da se to reguliše - kazala je.

O izjavi Dragana Markovića Palme da zna više o slučaju i "ko je čiju glavu u krilima držao", Aleksić kaže:

- Palma je rekao istinu, potpunu istinu. Ali ta istina nije više nikad proširena, nije smeo.

Aleksić je bila u kolima na naplatnoj rampi kada je poginula njena sestra. Tražila je doživotno izdržavanje od čoveka koji ih je udario.

- Tražim, ja sam doživotno nesposobna. Otišla sam u invalidsku penziju od 20.000 dinara, ja ne mogu lekove samo da kupim za te pare, a kamoli da idem u banju - rekla je.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati