Hronika

[ Izvor: Mediji ]

04. 12. 2022. 10:11 101

Učenik koji je izmakao stolicu profesorki hteo da se ubije

Otac učenika N. Ž. (17), koji je izmakao stolicu profesorki 9. novembra u Tehničkoj školi u Trsteniku, prijavio je da je noćas njegov sin pokušao da izvrši samoubistvo.

Kako je prijavljeno, đak, koga procesuira Više javno tužilaštvo u Kruševcu zbog teškog incidenta i za koga je direktor ranije doneo predlog o isključenju iz škole, pokušao je da se obesi, saznaju “Novosti” iz više izvora.

Sanitet hitne pomoći iz Trstenika, brzo je stigao na lice mesta u selo odakle je učenik i on je transportovan do kruševačke bolnice u svesnom stanju. Oko 1 sat, primljen je u šok sobu Odeljenja za intenzivnu negu kruševačke Opšte bolnice i njegovo stanje je stabilno.

Više javno tužilaštvo u Kruševcu podnelo je prošle nedelje zahtev za pokretanje pripremnog postupka protiv N.Ž i učenika I.K.(17), a zahtev za postupak kako je precizirano u tužilaštvu, “ide u pravcu krivičnog dela zlostavljanje i mučenje, izvršenog u saizvršilaštvu”.

Protiv trećeg učesnika događaja M.M (18), koji je kao i I.K, ceo incident u učionici snimao, postupak se pokreće pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Trsteniku.

Direktor Tehničke škole u Trsteniku Milan Glidžić ranije je doneo odluku o isključenju dvojice đaka N.Ž. i M.M, čime je usvojen predlog Nastavničkog veća koji je jednoglasno donet na sednici 23.novembra. I.K, se podsetimo, ispisao dan pre zasedanja Veća.

Profesorka Marija Stevanović bila je žrtva nasilja u učionici, kada joj je prvo N. Ž. izmakao stolicu, dok su M. M. i I. K. mobilnim telefonima snimali, a potom i distribuirali taj snimak na društvenim mrežama.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 101

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati