Hronika

[ Izvor: Mediji ]

02. 12. 2022. 16:08 1

Policija opkolila ubicu trudnice u dvorištu, on se ubio

Sokol Halili, koji je osumnjičen da je ubio trudnu suprugu Hamide Magaši ispred ginekološke klinike u Prištini, izvršio je samoubistvo iz vatrenog oružja oko 13:45 časova.

On je lociran u opštini Štimlje u dvorištu stabmene zgrade. Iako ga je policija opkolila i pokušala pregovore, on se upucao pred njima.

Zvaničnik tzv. Kosova Dželjalj Svečlja potvrdio je da je osumnjičeni za ubistvo trudnice izvršio samoubistvo.

Svečlja je u objavi na Fejsbuku naveo da je policija locirala osumnjičenog za ubistvo trudnice u dvorištu Ginekološke klinike u Prištini. Međutim, kako dodaje Svečlja, Sokol Halili nije želeo da se preda već je izvršio samoubistvo.

- Nakon intenzivnog rada svih jedinica locirali smo ubicu Sokola Halilija. Uprkos pokušaju policijskih zvaničnika da pregovaraju o predaji, on se ubio. Policija i policijski inspektorat nastaviće istragu kako bi se otkrile sve okolnosti ubistva trudnice i samoubistva - napisao je Svečlja.

Hamide Magaši (35), podsetimo, ubijena je u dvorištu klinike za ginekologiju u Prištini. Za jezivo ubistvo žene, koja je bila u devetom mesecu trudnoće, osumnjičen je njen muž Sokol Halili (31) koji je ispalio tri hica u nju kad je izašla iz ginekološke klinike.

Trpela nasilje

Sokol i Himide bili su u braku samo četiri meseca nakon čega su se zbog porodičnog nasilja razdvojili. Tridesetpetogodišnja Himide živela je u kući svojih roditelja u Lipljanu. Juče je otišla na kliniku u Prištinu na kontrolu pred porođaj koji je bio očekivan sledeće nedelje.

Halili je inače dobio zabranu prilaska jer je supruzi 10. avgusta pretio u kući njenih roditelja. Ispostavilo se da je osumnjičeni osuđen i novčano kažnjen od suda u Uroševcu zbog nošenja oružja bez dozvole.

Sestra Hamide Magaši navodi da je ubijena žena trpela porodično nasilje.

- Svaki put kad smo je zvali rekla je da ne može da govori - rekla je sestra Himide Magaši i dodala da je nesrećna trudnica bila u pratnji svekrve čak i kada je htela da ode kod sestara.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati