Hronika

[ Izvor: BIRN ]

23. 11. 2022. 15:35 38

Slučaj "Jovanjica": Izuzeti ključni dokazi o više od 600 kg kanabisa nađenog na imanju

Sudsko veće izuzelo je neke od ključnih dokaza pribavljenih na Jovanjici tokom pretresa koji je obavljen 18. novembra 2019. godine, pet dana nakon policijske akcije kojom je, prema optužnici, otkriveno uzgajalište marihuane. Tužilac je iznenađen što su izopšteni krunski dokazi.

Suđenje u postupku "Jovanjica 1", nakon što je završena faza ispitivanja svedoka, nastavljeno je izvođenjem pisanih i materijalnih dokaza, piše BIRN.

Predsednik sudskog veća, sudija Zoran Ganić konstatovao je na početku da je odbrana predložila izdvajanje većeg broja dokaza iz predmeta, a da je sudsko veće neke odbacilo, a neke predloge prihvatilo.

Odbačeni su predlozi da se izdvoje dokazi pribavljeni na osnovu naredbe za pretres na imanju Jovanjica obavljenih 13, 14. i 15. novembra 2019. godine, za koje advokati okrivljenih tvrde da su nezakoniti. Sudsko veće je zahtev odbilo ocenivši da su akti o pretresanju urađeni u skladu sa zakonom, kao i zapisnici koje je prvookrivljeni Predrag Koluvija, kako je rekao sudija Ganić, potpisao bez primedbi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 38

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati