Hronika

[ Izvor: Mediji ]

07. 11. 2022. 18:36 6

Udario ga je sekirom 2 puta: Lalić o ubistvu Goksija

Srđan Lalić, okrivljeni-saradnik na suđenju pripadnicima klana Veljka Belivuka, ovog ponedeljka je do detalja opisivao zločine, a dotakao se i ubistva Gordana Veličkovića Goksija, kog je, kako kaže, upoznao preko Belivuka.

Naglasio je da ga je Belivuk aktivno traži zbog njegove navodne bliskosti sa Filipom Koraćem. Namamljivanje je počelo kada je Bojan Hrvatin studio u kontakt sa Veličkovićem lažno se predstavljajući kao poljoprivrednik koji se povremeno bavio prodajom oružja, rekao je Lalić.

- Da bi priča bila potkrepljena, pravi se fiktivni lik, koji šalje neke slike traktora. Navodno je bio u gužvi, nije mogao da priča, pa je samo slao slike oružja koje mu je ponuđeno po pristupačnoj ceni i on je prihvatio. Veljko i Marko su nas okupili na stadionu. Tu su bili Teškić, Đurić i Miloš Budimir. Detaljno su nam izložili plan. Ako se ne varam, 2. avgusta, Miloš Budimir odlazi "smartom", ali ja treba da ga vratim na stadion. Parkira se kod Urgentnog centra. Tu sam ja preuzeo i vratio Miloša na stadion - rekao je Lalić i nastavio:

- Našli smo se na stadionu 3. avgusta popodne. Ušli smo u vozilo sa tovarnim delom - deo nas je bio u tovarnom delu, a deo napred na sedištima. Ušli smo u oranicu i tu smo zalegli, na glavama smo imali fantomke, čini mi se da sam ja nosio radio vezu na kojoj smo imali sa Miljkovića. Hrvatin se našao sa Veličkovićem u blizini parkiranih vozlia. Ušli su u vozilo i krenuli ka toj oranici da bi navodno obavili primopredaju oružja. Miljković je bio zadužen za pratnju vozilom u vlasništvu braće Budimir. Hrvatin i Veličković su izašli iz kola i rukovali se sa Đurićem -kazao je Lalić i dodao:

- Kada se Veličković okrenuo leđima, on ga je ščepao u kragnu. Neko je viknuo "policija", što je bio signal. Veličković je bio na zemlji, a Belivuk ga je nekoliko puta udario u glavu. Stavio sam mu lisice i ubacili smo ga u tovarni prostor vozila. Sa njim smo ušli Miloš Budimir i ja, dok su napred bili Janković i Belivuk. Krenuli smo ka kući u Ritopeku. Budimir i ja smo ga ispitivali, a i dalje smo se pretvarali da smo policajci, pokušavali smo da mu održimo tu priču. Noge i oči smo mu oblepili trakom. Ubacili smo ga u skrivenu prostoriju u kojoj je bio samo najlon na zemlji i tu ga Belivuk nekoliko puta šutira nogom u glavu. Počeo je da krklja, pa smo mu oslobodili prostor za disanje. Ispljunuo je nekoliko zuba - opisao je detaljno Lalić.

Tada je, kako je ispričao, krneulo ispitivanje i iznuđivanje šifre na Skaju.

- Uzeo sam klešta koja su stajala u blizini i njima sam mu zalomio vrh nokta, što može da se vidi na slikama u optužnici, uz pretnju da će mu nokti biti počupani ako ne da šifru. Brzo ju je dao. Nismo ga dalje udarali. Belivuk odlazi gore u kuću jer u skrivenoj prostoriji nije bilo dometa. Razgovarali smo s njim i on je u jednom trenutku izrazio želju da vidi Veljka, a mi smo ga pozvali. Shvatio je o čemu se radi i rečeno mu je. Veljko je došao, skinuo mu povez s očiju i razgovarali su o razlozima kako su se razišli, o nekoj drogi za koju je Goran ostao neisplaćen. Goran je zaključio kako je pogrešno odabrao i izvinio se, priču završavaju u relativno blagom tonu - kaže je Lalić.

Dva sata kasnije su Belivuk i Miljković ušli u prostoriju, a Miljković je nosio sekiru i nakon kraćeg razgovora mu je rekao: "Hajde, Goksi, vreme je", na šta je Veličković pitao da se namesti. Miljković mu je rekao da legne na stomak, što je poslušao.

- Miljković mu je dva puta udario sekirom u vrat. Veći deo vrata mu je bio odvojen od tela i tu je izgubio život. Vrlo se dobro, hrabro i dostojanstveno držao sve to vreme. Veljko mu je sekirom razdvojio glavu i stopala od tela, premeštao ih je i napravio nekoliko fotografija, a ispisali su mu krvlju natpis na leđima. Ja sam tada prvi put učestvovao u tako nečemu i video tako nešto. Znao sam da će ga ubiti, ali nisam očekivao da će to biti na takav način - opisao je Lalić i dodao:

- Miljković je potom na stadionu sa Veličkovićevog Skaj uređaja počeo da piše poruke. Dopisivao se sa Isakovićem, Kimijem, sa Filipom Koraćem i u tu svrhu je napravio i grupu. Slao im je slike pokojnog Gorana. Poslao bi sliku tako da se obriše čim je pogledaju. Kada su Goranovi kontakti shvatili o čemu se radi obrisali su ga i on je ugasio telefon i predao ga meni. Zadužio me je da ga uništim, što sam i uradio. Ostatke sam bacio u nekoliko kontejnera na putu do kuće - zaključio je priču o Veličkoviću.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati