Hronika

[ Izvor: N1 ]

18. 10. 2022. 16:40 6

Uhapšen direktor Vodovoda, prisvojio 35,5 miliona

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je policija uhapsila N.Š. (38), odgovorno lice u JKP Vodovod Zaječar, zbog sumnje da je jednoj firmi isporučivao i naplaćivao pijaću vodu kao tehničku, prisvojivši na taj način oko 35,5 miliona dinara.

Radnici Vodovoda potvrđuju za N1 da je policija odvela sadašnjeg tehničkog direktora Nikolu Šarčevića, a reč je o funkcioneru koji je prethodno optuživan za mobing, za vreme obavljanja funkcije vršioca dužnosti direktora preduzeća.

Pred zaječarskim sudovima je, kako su za N1 govorili zaposleni u Vodovodu, bilo više od 20 postupaka, što zbog dokazivanja mobinga od strane Šarčevića, kao i za povratak na posao navodno nezakonito otpuštenih u Vodovodu. Mnogi su svedočili o malverzacijama i tvrdili u javnosti da su zbog toga maltretirani i otpuštani sa posla.

Neposredno pred hapšenje Šarčevića, stigla je i potvrda Apelacionog suda iz Niša po pitanju ranije pesude Višeg suda u Zaječaru, po tužbi zaposlenog u Vodovodu Tomislava Petkovića. Njome je utvrđeno da je u periodu od januara do novembra 2020. godine bilo mobinga u Javno komunalnom preduzeću Vodovod, dok je funkciju v.d. direktora obavljao sada tehnički direktor Nikola Šarčević, prenosi list Danas.

Tomislav Petković je kao sindikalni predstavnik Nezavisnog sindikata govorio o nepravilnostima i dobio otkaz.

Kako je u maju govorio za N1, Šarčević je za vreme "direktorovanja", doneo odluku da je sve što se događa u preduzeću - službena tajna, poput odluke o ceni vode za pojedine povlašćene kupce.

Šarčević je, podsećaju otpušteni radnici, u v.d. zvanju bio godinama. Tvrde, potpuno suprotno zakonu. Sve njegove odluke, pa i otkaze, ne samo zbog toga smatraju nezakonitim. Kada su vlasti rešile da ga sklone, postavili su drugog vršioca dužnosti, ali je prethodnik postao tehnički direktor.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati