Hronika

[ Izvor: Mediji ]

22. 09. 2022. 15:17 2

Policija Nogu oduzela municiju za vatreno oružje

Srđan Nogo, bivši poslanik “Dveri” uhapšen je jutros i po nalogu Posebnog odeljenja za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva određen mu pritvor do 48 sati.

- Posebno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal je nakon upoznavanja sa operativnim podacima MUP RS u vezi objave na društvenoj mreži Twitter u kojoj se iznose pretnje po život predsednika Republike, Aleksandra Vučića, i narodnog poslanika Vladimira Đukanovića, uputilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja Odeljenju za VTK SBPOK MUP RS, kojim je traženo utvrđivanje činjeničnog stanja i prikupljanje dokaza o postojanju krivičnog dela Ugrožavanje sigurnosti - navodi se u saopštenju. Kako se dalje navodi u saopštenju, jutros je izvršen pretres prebivališta osumnjičenog Noga na osnovu naredbe Višeg suda u Beogradu, te mu je privremeno oduzeta određena informatička oprema i municija za vatreno oružje.

- S obzirom da osumnjičeni Nogo u momentu pretresa nije bio na adresi stanovanja, policija je preduzela radnje i mere radi njegovog pronalaženja. Nakon stupanja u kontakt sa osumnjičenim istom je određeno zadržavanje na osnovu naredbe tužilaštva u trajanju do 48 časova na osnovu zakonom predviđenih razloga, u kom roku će uz krivičnu prijavu i utvrđene dokaze biti priveden radi saslušanja i sprovođenja daljih dokaznih radnji u Posebno tužilaštvo za VTK - stoji u saopštenju. O daljem toku postupka i donetim javnotužilačkim odlukama javnost će biti blagovremeno obaveštena.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati