Hronika

14. 08. 2022. 21:24 2

Otkriveno kako je došlo do udesa u Bugarskoj

Autobus sa 49 putnika, srpskih državljana, među kojima većina dece, doživeo je saobraćajnu nesreću u Bugarskoj, a uzrok udesa je najverovatnije ljudski faktor.

Žena koja je putovala autobusom rekla je za BTV da se nesreća dogodila nakon što je otac jednog od dece zatražio da se preseli napred jer mu je pozlilo. Vozač je pokušao da mu pomogne da otvori sedište i tada se dogodila nezgoda.

"Krenuli smo iz Sunčanog Brega i napravili pauzu na pumpi koja se nalazi 10 kilometara odavde. Sve je bilo u redu. Vozača je bio odmoran, naspavan. Samo je jedan otac poželo da sedne napred jer se zagrcnuo i hteo je da se iskašlje. Vozač je hteo da mu spusti sedište jer nije znao kako. Kako se vozač nagnuo da spusti tako je skrenuo sa puta", rekla je jedan putnica iz autobusa za BTV.

Dijana Rusinova, bivša službenica „Saobraćajne policije” i sadašnja predstavnica Instituta za bezbednost saobraćaja na putevima, tvrdi da je posle 208. kilometra autoputa došlo do urušavanja osnove kolovoza, što je možda i doprinelo nesreći, navodi portal BH voice.

Prema dosadašnjim informacijama, 17 putnika je hospitalizovano. Osmoro osoba je teže povređeno, a najmlađi povređeni ima 6 godina.

Dvoje dece je u izuzetno teškom stanju, izjavila je portparolka glavnog tužioca Siika Mileva.

Prema pisanju bugarskih medija, autobus je sleteo sa puta, i prevrnuo se na bok u jarku, a nesreća se dogodila oko 20.10 na 216. kilometara u pravcu Sofije, nedaleko od Stare Zagore.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati