Hronika

Direktno.rs

14. 08. 2022. 20:34 1

Autobus sa decom iz Srbije se prevrnuo u Bugarskoj, 12 povređenih (VIDEO)

Autobus sa 49 putnika, srpskih državljana, među kojima većina deca, doživeo je saobraćajnu nesreću u Bugarskoj, na auto-putu Trakija. Prema dosadašnjim informacijama, u udesu je povređeno 12 osoba, od toga teže jedna odrasla osoba i jedno dete.

Prema pisanju bugarskih medija, autobus je sleteo sa puta, i prevrnuo se na bok u jarku, a nesreća se dogodila oko 20.10 na 216. kilometara u pravcu Sofije, nedaleko od Stare Zagore.  Na fotografiji objavljenoj na sajtu Eronews Bugarska vidi se da je autobus šabačkih registarskih oznaka.  Svi putnici su državljani Srbije. 

Na lice mesta stigla su dva vozila hitne pomoći, vatrogasna jedinica i nekoliko policijskih vozila. Prema rečima zamenika glavnog sekretara Ministarstva unutrašnjih poslova, komesara Stanimira Staneva, teže su povređene dve osobe - jedna odrasla osoba i jedno dete, a ukupan broj povređenih je 4 odrasle osobe i 8 dece.

Portal bg.voice navodi da je u vozilu bilo 38 dece i 11 odraslih i da su uspeli da izađu iz autobusa kroz prozore. Neki od njih su polomili i prednje i zadnje staklo da bi izašli. Prema pisanju ovog sajta, hospitalizovano 17 putnika od kojih najmlađi ima šest godina.

Prema rečima svedoka koji je putovao autobusom, putnici su se vraćali sa festivala folklora u Nesebaru, i putovali nazad za Beograd, navodi portal 24 časa. 

Žena koja je putovala autobusom rekla je za BTV da se nesreća dogodila nakon što je otac jednog od dece zatražio da se preseli napred jer mu je pozlilo. Vozač je pokušao da mu pomogne da otvori sedište i tada se dogodila nezgoda.

Dijana Rusinova, bivša službenica „Saobraćajne policije” i sadašnja predstavnica Instituta za bezbednost saobraćaja na putevima, tvrdi da je posle 208. kilometra autoputa došlo do urušavanja osnove kolovoza, što je možda i doprinelo nesreći, navodi portal.

Povređen je vozač autobusa, saopštio je MUP. Nastradalih sigurno nema, prokomentarisali su za "24 časa" u područnoj upravi MUP-a. Međutim, ima teško povređenih.

Na lice mesta izašlo je 5 policijskih i 5 vatrogasnih ekipa, kao i vozilo Hitne pomoći, a mnogi vozači su se zaustavili i pomogli da se povređeni izvuku iz autobusa.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati