Hronika

[ Izvor: Mediji ]

14. 08. 2022. 15:37 0

"Neću preživeti": Ubica sa Cetinja pred smrt zvao kuma

Vuk Borilović, čovek koji je u petak izvršio masakr na Cetinju, kada je lovačkim karabinom ubio deset svojih komšija, a šest ranio, i sam je podlegao posledicama ranjavanja. Neposredno pre napada i pre ranjavanja, pozvao je svog kuma kom je tada rekao da neće otići za zakazani pregled jer je ranjen i verovatno neće preživeti.

Borilović je oko 15.30 sati u petak ušao u stan kod svojih podstanara i na vratima ubio jedanaestogodišnjeg dečaka, potom njegovog tri godine mlađeg brata, a onda kroz prozor pucao i u njihovu majku Natašu Pajović Martinović.

Nakon što ih je usmrtio, pozvao je njihovog oca i supruga Miloša Martinovića i rekao mu: "Pobio sam i tvoju i moju familiju". U narednih 45 minuta, u ukupno 80 metara razdaljine od njegove kuće, sejao je smrt, ubio je još sedam ljudi i ranio šestoro.

Među ranjenima je i jedan policajac koji je pokušao da savlada Borilovića, a kasnije su i druge policijske ekipe izašle na teren.

Napadač je ubijen, ali će tek policijska istraga utvrditi da li je stradao od metka policajaca ili komšije N.K. koji je takođe pokušavao da zaustavi krvavi pir.

- Na osnovu do sada sprovedenih istražnih radnji, uključujući i izjave, odnosno prikupljena obaveštenja proizilazi da je oko 15.30 časova V.B. (34) obavio telefonski razgovor sa drugim licem, čiji identitet za sada, iz razloga zaštite oštećenih i svedoka, nećemo saopštavati, a u kojem je, između ostalog, saopštio da je u svojoj kući lišio života porodicu koja je kod njega stanovala, odnosno dvoje maloletne dece. Ovom razgovoru je prethodio još jedan razgovor o čijoj sadržini i identitetu osoba se za sada, iz istih razloga, nećemo izjašnjavati ali koji potvrđuju prethodne navode - navodi se u rekonstrukciji događaja koju je objavila Uprava policije Crne Gore.

Osoba koju je Borilović pozvao pre početka krvavog pira, prema pisanju crnogorskih medija, jeste njegov kum koji je tog dana trebalo da ga odveze na pregled u psihijatrijsku kliniku. Da je ubica sa Cetinja trebalo da bude na pregledu potvrdila je i policija, a prema nezvaničnim saznanjima Vijesti, on je bio zakazan za 18 časova istog dana.

Kada je Borilović upucan na Cetinju, ponovo je pozvao kuma i rekao mu da je ubio više ljudi, ali i da je sam ranjen i da neće preživeti.

Istorija nasilnog ponašanja

Prema pisanju crnogorskih medija, Borilović je ranije imao četiri, pet prijava za nasilničko ponašanje, a pre nekoliko meseci prvo je verbalno, a potom i fizički napao kolegu Marka Lagatora.

Nakon sukoba na poslu, Borilović je otišao kod kolege u Humce, povredio ga, oštetio mu auto i gađao kamenjem u kuću.

Lagator ga je prijavio, Borilović je priveden u policiju, a potom je održano i suđenje. U julu ove godine osuđen je i naložena mu je obaveza da, zbog nasilničkog ponašanja, nosi nanogicu.

Kako se žalio, presuda još nije bila pravosnažna.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati