Hronika

[ Izvor: Mediji ]

29. 07. 2022. 19:44 4

Određen pritvor carinskom agentu C&A

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Aleksandaru J. (49) koji se sumnjiči da je zloupotrebom ovlašćenja koja je imao kao carinski agent za kompaniju "C&A MODA RS" doo Beograd, oštetio bužet Srbije i sebi pribavio imovinsku korist od preko 750 miliona dinara.

Sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg suda u Beogradu je nakon saslušanja osumnjičenog doneo rešenje kojim mu je odredio pritvor zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticao na svedoke i jer postoje okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriri, izmeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove krivičnog dela, potvrdila je za Tanjug portparol Višeg suda u Beogradu Tatjana Matić.

Aleksandar J. je ranije danas na saslušanju negirao izvršenje krivičnih dela i odbio je da odgovara na pitanja tužilaštva.

Naredbom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu njemu je zabranjeno raspolaganje stanom u kuli B Beograda na vodi i garažnim mestom, a takođe i sa dva stana na Novom Beogradu i dve garaža, dok su mu blokirani bankarski računi i računi lica koja su sa njim povezana. Tužilaštvo namerava da u najskorije vreme podnese sudu zahtev za privremeno oduzimanje ove imovine zbog sumnje da je stečena krivičnim delima.
Postupak je pokrenut po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu nakon što su od Uprave za sprečavanje pranja novca dobijeni podaci o nesrazmeri u prijavljenim prihodima i imovini koju okrivljeni poseduje. Usledila je proaktivna istraga u saradnji sa Jedinicom za finansijske istrage Ministarstva unutrašnjih poslova, koja je identifikovala imovinu okrivljenog i njemu bliskih lica, te su rezultati saradnje doveli i do prikupljanja dokaza za krivična dela za koja se on tereti u ovom krivičnom postupku.

Na osnovu prikupljenih finansijskih dokaza tužilaštvo je u momentu njegovog lišenja slobode izdalo naredbu da mu se zapleni imovina. U ovom trenutku finansijska istraga je i dalje u toku radi identifikacije i oduzimanja celokupne imovine za koju se utvrdi da nema dokaza o zakonitom poreklu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati