Hronika

Direktno.rs

01. 07. 2022. 13:28 10

Srbija je gurnuta u krimi rijaliti

Demokratska stranka zahteva formiranje Anketnih odbora u budućoj Narodnoj Skupštini Republike Srbije zbog afera Hrkalović, Belivuk, prisluškivanja i Jovanjice - izjavio je na konferenciji za medije Srđan Milivojević, predsednik Izvršnog odbora Demokratske stranke i budući narodni poslanik.

On je naveo koje su to sve razmere našeg sunovrata:

- Srbija je gurnuta u krimi rijaliti. Prave razmere našeg sunovrata vidimo danas kada na svetlost dana iz mračnih fioka otrgnutih i kriminalizovanih službi bezbednosti, izlaze i podaci o prisluškivanju opozicionih aktivista. U državi gde se ljudi melju u kući strave u Ritopeku pred nosom policije, gde se tela žrtava raznose bombama i rešetaju u po bela dana, gde se DNK tragovi zločina uklanjaju po nalogu vrha policije, gde se marihuana uzgaja na plantažama kao organska hrana dok te plantaže obezbeđuju pripadnici Bezbednosno informativne agencije i drugih bezbednosnih službi, prisluškuju se bez ikakvog pravnog osnova opozionari koji kritikuju ovu ogoljenu spregu režima i organizovanog kriminala, a ne mafijaši. Ne treba zaboraviti ni aferu prisluškivanja ruskih opozicionara prilikom posete Beogradu koja je bacila posebnu senku sramote na Srbiju.

- Danas svedočimo prvim relevantnim dokazima o prisluškivanju opozicionih aktivista od strane Službe za borbu protiv ekstremizma i terorizma. Sama činjenica da se ova služba bavi praćenjem i prisluškivanjem opozicionih aktivista, dovoljno govori o frapantnim razmerama ove afere. Pri tome meru tajnog nadzora nad opozicionom aktivistkinjom Jelenom B. tokom 2017. godine po izveštaju sačinjenom u Sektoru unutrašnje kontrole MUP-a sprovodili su policijski službenici Srećko L. i Predrag J. kojima je načelnik Darko C. omogućio aktivnost koja je u nadležnosti Sektora za Specijalne istražne metode a oni formacijski ne pripadaju tom sektoru.

- Takođe, iz ovog izveštaja vidimo da su neovlašćena lica imala pristup stanici za tajni nadzor, da su imala ključ karticu i šifru, da su u ovu prostoriju ulazili po svom nahođenju bez ikakve pisane naredbe, čime su ugrožene i brojne druge akcije tajnog nadzora komunikacije. Posebno pitanje je koji tužilac i koji sud su omogućili ovu meru prema Jeleni B. i na osnovu čega. Ista ovakva afera je dovela do pada vlade u Makedoniji 2016. godine.

- Dok slušam Dijanu Hrkalović kako Vučića poredi sa suncem, sudeći po mraku u koji je Srbija potonula, kod nas izgleda traje najduže pomračenje sunca u istoriji. S obzirom da u ovoj zemlji ništa ne može da se desi bez da se pita Aleksandar Vučić, jasno je ko stoji iza ove afere prisluškivanja opozicionih aktivista.

- Zato ću, ako se ikada završe izbori započeti 3. aprila, kao budući poslanik sa svojim kolegama iz Demokratske stranke, zahtevati da se u Narodnoj Skupštini Republike Srbije formiraju sledeći Anketni odbori:

1. Anketni odbor o aferi prisluškivanja

2. Anketni odbor o delovanju kriminalnog klana Veljka Belivuka istaknutog člana SNS i njegovim vezama sa vrhom ovog režima

3. Anketni odbor o Jovanjici

- Posebno želim da na kraju današnje konferencije za novinare upozorim ovaj mafijaški režim da nikome ne pada na pamet da umesto kriminalaca, na osnovu lažnog svedočenja portparola i advokata mafije, hapsi policajce koji su otkrili Jovanjicu, najveću plantažu droge u Evropi. Kao sto je javnost u Srbiji ustala u odbranu Aleksandra Obradovića, heroja uzbunjivača iz valjevskog Krušika, koji je pokazao da je moguće zvati se Aleksandar i voleti Srbiju, tako ćemo braniti i policajce kojima se danas crta meta na čela i leđa i preti hapšenjem jer su na najbolji mogući način potvrdili privrženost svojoj policijskoj zakletvi.

Zato ću sa budućom poslaničkom grupom Demokratske stranke te ljude predložiti za najviša državna odlikovanja. Nadam se da ove najavljene aktivnosti Demokratske stranke neće biti povod za dalje odlaganje konstituisanja Narodne Skupštine i još jedno ponavljanje izbora u Velikom Trnovcu.

Ne zaboravite da imamo posla sa čovekom spremnim na sve kada mu je ugrožen opstanak na vlasti. To najbolje znaju porodice Slavka Ćuruvije i Olivera Ivanovića - zaključio je Srđan Milivojević, predsednik Izvršnog odbora Demokratske stranke i budući narodni poslanik.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati