Hronika

[ Izvor: Mediji ]

25. 06. 2022. 10:15 30

Uhapšen blizak saradnik Nebojše Stefanovića

Po nalogu Tužilašta za organizovani kriminal nakon višemesečnog predistražnog postupka, u saradnji sa VBA, Vojnom policijom, pripadnicima BIA i Ministarstva unutrašnjih poslova, Direkcije policije – Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, uhapšeno je devet ljudi u postupku koji se vodi protiv 10 osumnjičenih ljudi.

Kako saznaje Objektiv, među uhapšenima je i Aleksandar Novković, direktor Vojno-građevinske ustanove (VGU). Reč je o čoveku kog je Nebojša Stefanović doveo u Ministarstvo odbrane. Prema saznanjima, zatekao ga je svojevremeno u MUP-u, a kasnije je Novković otišao u privatni sektor, pa ga je Stefanović doveo u MOD kad je postao ministar odbrane.

Vojno-građevinska ustanova (VGU) gde je Novković direktor, formalno je angažovana kao izvođač radova za sve vojne objekte, ali angažuje podizvođače i to uglavnom pod oznakom tajnosti jer su vojni objekti u pitanju, upravo se na taj način i stvarao prostor za korupciju.

Pored Novkovića, slobode su lišeni još i S.S., A.T., J.S., Z.K., Ž.R., S.R, N.B., i M.K., dok se za D. D. traga.

Uhapšenima je određeno policijsko zadržavanje i oni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 30

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati