Hronika

S. M.

03. 06. 2022. 06:00 3

Dobio prekršajnu prijavu jer je više puta prelazio pešački

Na poziv Prekršajnog suda u Jagodini, Odeljenja u Ćupriji 01. 06. 2022. godine Miroslav Pešić, predsednik opštinskog odbora Stranke slobode i pravde u Ćupriji, dao je izjavu u svojstvu okrivljenog zbog učinjenog saobraćajnog prekršaja iz člana 333 (stav 1, tačka 51) Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima. U prekršajnom nalogu se navodi da je Pešić 4. decembra 2021. godine u Karađorđevoj ulici u Ćupriji više puta prelazio pešački prelaz i na taj način onemogućio kretanje vozila.

Pešić se odazvao pozivu i dao izjavu u Prekršajnom sudu, gde se izjasnio da je tog dana bio jedan od učesnika protesta protiv iskopavanja litijuma u Srbiji, ali da ne prihvata krivicu. Pozvao se na član 54 Ustava Srbije kojim je propisano da je mirno okupljanje građana slobodno, a da se sloboda okupljanja može zakonom ograničiti samo ako je to neophodno radi zaštite javnog zdravlja, morala, prava drugih ili bezbednosti Srbije.

Pešić je od Suda tražio da se pribavi presuda Prekršajnog suda iz Užica, gde su postupci protiv građana, koji su učestvovali na protestima, prekinuti. Po rečima Miroslava Pešića, tog dana, niko na protestu nije legitimisan, pa ni on, a u prekršajnom nalogu su uneti svi podaci. Ostaje pitanje: ko je i na osnovu čega odlučio protiv kojih građana će se podneti prekršajna prijava, a protiv kojih ne.

Takođe, Miroslav Pešić smatra da se "u Ćupriji nije desilo ništa što nije bilo i u drugim gradovima".

- Po nečijim instrukcijama prekršajni nalozi su napisani svim učesnicima koji su aktivni u kritici trenutnog režima, a sa ciljem da se zastraše i obeshrabre u daljem opozicionom delovanju - kaže Pešić.

Navodi da je postupanje sudije bilo korektno i da očekuje da će "postupiti u skladu sa Ustavom Srbije i prekinuti ovu farsu".

- Ćuprija je već mesecima blokirana suludim i neefikasnim projektima lokalne vlasti, kojima se ne vidi kraj. Ulice i trgovi su raskopani, trotoari neprohodni, a mi smo okrivljeni za blokadu saobraćaja. Da nije žalosno, bilo bi smešno. Nikakve prijave neće mene, a ni Stranku slobode i pravde (SSP) u Ćupriji, zaustaviti da kritikujemo lošu i nedomaćinsku vlast u Ćupriji - zaključuje Pešić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati