Hronika

Direktno.rs

20. 05. 2022. 17:43 35

TUŽNA POVORKA Beograd se oprostio od Mateja Periša

U crkvi Sv. Ante u Bregalničkoj ulici u Beogradu održana je misa za Splićanina Mateja Periša, čije telo je nađeno u sredu oko 9.20 sati Dunavu kod Ade Huje u Beogradu. Nakon mise, telo tragično nastradalog Periša krenulo je putem Splita.

Veliki broj građana došao je da se oprosti od tragično nastradalog mladića, koji je nestao 31. decembra prošle godine.

Kovčeg je bio izložen u crkvi od 15 do 17 sati kako bi svi koji žele poslali poslednji pozdrav momku za kojim se tragalo 139 dana. Perišev ispraćaj je predvodio beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar.

Okupljenima se obratio Matejev otac Nenad Periš koji je proveo dosta vremena u Beogradu u potrazi za nastradalim sinom.

- Hteo bih se zahvaliti ovom prilikom gradu Beogradu na velikom srcu koji mi je dao, bez obzira što je moj sin tu završio ovozemaljski život. Srce koje mi je Beograd dao i Beograđani, osetio sam ljudsku brigu i saosećanje. Hvala svakom policajcu i hvala MUP-u Hrvatske. Hvala i MUP-u BiH što su bili tu na početku istrage - istakao je Periš i dodao:

- Hvala novinarima i snimateljima, mislim da ste pokazali da ste ljudi i da u teškim situqcijama znate razliku između vesti i boli. Danas odlazim sa svojim sinom kući i počinjem novu stranicu života. Posle ovoga mislim da ću biti mnogo bolji čovek. Mislim da božiji poziv ima dublje značenje.

Nakon otac, obratio se i beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar.

- Beogradska nadbiskupija, kao i svi vernici, pratili smo, sada moramo reći pokojnog Mateja kada je u Beogradu nestao. Prva zajednička molitva za njega bila je u ovom svetištu. Iznenađen sam da je on pronađen baš 18. maja kada grad Spit slavi svog mučenika Feliksa iz vremena Dioklecijana. Sveci su nam pomogli da se nađe naš dragi Matej - rekao je Stanislav Hočevar i dodao:

- Danas smo želeli da se od njega dostojno pozdravim.

Izrazio je najdublje saučešće porodici Mateja Periša.

Na opraštanju od Periša bio je i patrijarh srpski Porfirije, kao i drugi članovi SPC.

- Hrist gospod da oprosti svakom pokojnom, u ovom slučaju Mateju. Vaskrsenje Hristovo nam otkriva istinu da život svakog od nas ima smisla ako je večan. Tek kada nam neko blizak ode mi počinjemo ozbiljno da se fokusiramo na tajnu života. Sve u našem životu je moglo da se desi, ali i nije moral, mogli smo da se vidimo sa našim prijateljem danas, ono što ne možemo da planiramo, to je da ćemo otići sa ovog sveta, Matej po logici sestre, majke, porodice trebalo je da bude danas sa nama - istakao je patrijarh.

Kako je Matejev otac Nenad istakao, sahrana Splićanina će se održati u njegovom rodnom gradu, gde će prisustvovati najuži krug porodice.

Podsetimo, Perišu se svaki trag gubi u noći između 30. i 31. decembra, kada je pod nerazjašnjenim okolnostima istrčao iz kluba "Gotik" u beogradskoj Beton hali. Periš je posle četiri i po meseca pronađen mrtav u reci, kod Ade Huje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 35

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati