Hronika

Direktno.rs

14. 05. 2022. 07:00 11

Hvale se sitnim zaplenama, a o hapšenju "Pink Pantera" - NI SLOVO

Jedan od članova pljačkaške grupe "Pink panter" Goran Radojević (47) uhapšen je krajem aprila u Beogradu. On je godinama bio u svojoj kući u Kaluđerici, igrao je fudbal za veterane u ovom beogradskom naselju, ali je tek sada uhvaćen. Iako je Radojević već tri godine na Interpolovoj poternici i jedan je od najtraženijih svetskih lopova, MUP se povodom njegovog hapšenja nije oglašavao.

Radojević je uhapšen 22. aprila, a tog dana na sajtu MUP-a nije bilo nikakvog oglašavanja o ovoj akciji policije. I ne da nije bilo nikakvog obaveštenja toga dana, već do danas nismo imali nikakvu vest da je uhapšen čovek za kojim su svetske policije tragale tri godine.

O hapšenju Gorana Radojevića je pisao nedeljnik Vreme, navevši da je član "Pink pantera" uhapšen "slučajno" dok je igrao utakmicu za FK Kaluđerica.

Na utakmici su se našla i dva policajca iz stanice Zvezdara koji su iskoristili sunčan dan da se prošetaju, i usput pogledaju utakmicu. Nije poznato da li su nekako uspeli da prepoznaju Radojevića, koji je jurišao ka protivničkom golu, ili su ga "slučajno" proverili, ali svakako poznati kriminalac je "dolijao".

Ono što je neverovatnije od priče da je kriminalac poput Radojevića godinama bio kod kuće u Kaluđerici, a da to niko od nadležnih organa nije znao, jeste to da je MUP smatrao takvu akciju nebitnom, pa nije izdao ni saopštenje, što se može proveriti i na njihovom sajtu.

S druge strane, pronalaženje 0,47 grama marihuane je za MUP bila vest, pa su osetili potrebu da to svim medijima jave. Nije poznato kakve kriterijume ima MUP, ali svako bi se usaglasio da je hapšenje svetskog lopova ipak vest koja iziskuje oglašavanje MUP-a. Takođe, tog 22. aprila bilo je saoštenja u rasvetljivanju razbojništva, kao i o vozaču koji je vozio skoro 250 km/h, a o poznatom lopovu ni reči.

Da li je MUP bio osramoćen što toliko dugo nije uhapsio kriminalca koji mu je bio pred nosom ili je u pitanju nešto drugo, za sada se može samo nagađati...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati