Hronika

Direktno.rs

23. 01. 2022. 20:55 37

Dobio 100 dana zatvora zbog pršute od 2.500 dinara

Da je živ slavni francuski pisac Viktor Igo, koji je u svom najčuvenijem delu "Jadnici" opisao muke Žana Valžana koji je otišao na robiju zbog ukradene vekne hleba, nema sumnje da bi se zainteresovao za slučaj M.P. iz Čačka kojem preti robija zbog ukradene pršute vredne 2.500 dinara.

- "Jadnici" na čačanski način. Čovek ukrao pršutu vrednu 2.500 dinara iz marketa. Kaže da je bio gladan. Sud ga je kaznio sa 100.000 dinara. Ako ne bude platio,m ide u zatvor. Sto dana. Da je ubio nekog ili proizvodio drogu, dobio bi nanogicu - prokomentarisala je slučaj Aleksandra Ćurčić.

Naime, Osnovni sud u Čačku kaznio je Čačanina M. P. novčanom kaznom od 100.000 dinara, zato što je ukrao kilogram pršute iz jedne čačanske prodavnice, čija je cena bila oko 2.500 dinara.

M. P. je tokom suđenja priznao da je ukrao pršutu i objasnio da je to uradio, jer je bio gladan i da nigde nije zaposlen.

Ukoliko ne plati novačnu kaznu koju mu je sud odredio, ona će biti zamenjena u zatvorsku u trajanju od 100 dana.

No, avaj, nema u Srbiji nekog Viktora Igoa da bičem oplete po bahatoj i korumpiranoj vlasti čiji najviši predstavnici javno brane narko-dilere, ubice i promovišu kriminalce najvišeg ranga, dok u zatvor teraju gladnu sirotinju koju su opljačkali i oduzeli joj sve.

- Vrlo čudno, složićete se, jer on nije ubio nikoga, nije imao 10 tona kokaina ili nešto slično, već, koliko sam razumeo, tonu marihuane, koju su pola okruženja, Nemci i ostali su legalizovali - branio je Aleksandar Vučić Predraga Koluviju, prvooptuženog u aferi "Jovanjica".

Podsetimo, sin Željka Mitrovića koji je džipom BMW X6 vrednim oko 100.000 evra pokosio na pešačkom prelazu Andreu Bojanić koja je od zadobijenih povreda preminula, osuđen je na 11 meseci kućnog pritvora uz nanogicu. Pritom, vlasnik ružičaste imperije jedan je od najvećih poreskih dužnika, ali nikom ništa.

Televizije sa nacionalnom frekvencijom pod kontrolom režima, promovišu Kristijana Golubovića, višestruko osuđivanog kriminalca.

A ti, sirotinjo, u zatvor, u aps, i da ti nikada više nije palo na pamet da kradeš od Vučićevih tajkuna i pajtosa, jer sledeći put neće biti tako milostivi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 37

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati