Hronika

Direktno.rs [ Izvor: Kossev ]

21. 12. 2021. 13:17 34

Džip, 2 BMW-a: Oduzeta vozila bivšem gradonačelniku (VIDEO)

Nakon što je policija na Kosovu uhapsila deset osoba, koje sumnjiče za krivična dela korupcije u vezi sa objektima na Brezovici, objavljeni su snimci zaplene luksuznih vozila bivšeg gradonačelnika opštine Štrpce Bratislavu Nikolić. Portali s Kosova objavili su da su Nikoliću oduzeta dva "BMW-a" i jedan džip, koji će biti uzeti kao dokaz protiv njega.

Ova akcija je, prema rečima glavnog tužioca Škurtija Jašarija, među najvećim u borbi protiv korupcije. Tužilaštvo je saopštilo da se uhapšeni sumnjiče da su počinili krivično delo primanje mita, primanje mita i zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja. Kako je rečeno, akcija se sprovodi i u Prištini.

Građani Štrpca, prenosi Kossev, objašnjavaju da je Štrpce malo mesto i da se "sve zna", te da je "javna tajna" već godinama bila imovina bivšeg gradonačelnika, koja navodno uključuje nekretnine u regionu, "luksuzni vozni park od nekoliko stotina hiljada evra", i samu imovinu u Štrpcu, a koju, kako oni misle, ovaj funkcioner navodno nije legalno sticao.

Na pitanje zašto se, ukoliko je to tačno, do sada ćutalo o tome, izvor je naveo: "Zato što su bili zaštićeni pre svega političkim sistemima i u Prištini i u Beogradu".

Portparol Kosovske policije Daut Hodža (Hoxha) u kratkoj izjavi za KoSSev oko 11:30 potvrdio da je policijska akcija u toku, te da će policija izaći sa detaljima nakon završetka akcije, a poznata je i Nikolićeva imovinska karta.

I predsednik Pokreta "Ljuba, vera nada", primetio je kako je policija zaplenila skupocena vozila.

- Osim svojih koalicionih partnera, čelnika Srpske liste, Šiptari u Štrpcu uhapsiše i njihov vozni park. Odoše i džipovi.

"Štrpce trenutno. Vučić u poseti Ediju Rami, Šiptari došli po svoje koalicione partnere. Uhapšeni 1. Bratislav Nikolić - dugogodišnji "gradonačelnik" opštine Štrpce po terorističkom sistemu. 2. Saša Milosavljević bivši poslanik u "Skupštini Kosova" i dir. pri "kosovskoj" opštini. 3. Dimitrije Račićević - direktor odeljenja za urbanizam u kosovskoj opštini. 4. Saša Spasić - radnik doma zdravlja u Štrpcu blizak ovoj grupi. 5. Dragomir Milosavljević - inspektor za urbanizam", napisao je na Tviteru Nemanja Šarović i podelio fotografije zaplene vozila.

Novinar Internews Kosova Krešnik Gaši, koji ovaj slučaj istražuje već više od godinu dana, izjavio je za N1 da akcija nije zavšrena, i da će ona verovatno biti nastavljena, odnosno da se mogu očekivati hapšenja ljudi na nivou izvršne vlasti na Kosovu, tj. vlade i ministarstava.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 34

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati